Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas (KNAB) šī gada 20. maijā uzsācis kriminālprocesu, kurā zvērināts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Otomers tiek turēts aizdomās kukuļdošanā, portālam "Delfi" apstiprināja birojā.

Atbildība par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēta Krimināllikuma 323. panta otrajā daļā. Par šādu noziegumu Krimināllikumā paredzēts līdz astoņiem gadiem ilgs cietumsods.

Lai nekaitētu izmeklēšanas interesēm, KNAB pašlaik atturas no plašāku komentāru sniegšanas.

Portālam "Delfi" neizdevās sazināties ar Otomeru, kura publiski pieejamais tālruņa numurs šobrīd ir izslēgts.

Savukārt oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" lasāms, ka Latvijas Zvērinātu advokātu padome 4. oktobrī nolēma Otomeru atstādināt no advokāta pienākumu pildīšanas, balstoties uz Advokatūras likuma 17. panta otro daļu.

Minētā likuma norma noteic, ka advokātu var atstādināt, ja ir saņemta informācija, ka advokāts ir aizdomās turēts vai apsūdzēts tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas saistīts ar zvērināta advokāta profesionālo pienākumu veikšanu, vai, ja viņam kā drošības līdzeklis piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Maksātnespējas kontroles dienestā (MKD) portālam "Delfi" norādīja, ka jau ar 2020.gada 9.janvāra MKD lēmumu Otomers atcelts no administratora amata, jo divas reizes bija atcelts no pienākumu pildīšanas konkrētā maksātnespējas procesā par normatīvo aktu pārkāpumiem.

"Lursoft" informācija liecina, ka Otomers arī ir dalībnieks SIA "Akmeņlauzis" un SIA "Akmeņlauzis Distribution", kas nodarbojas ar vietējā stiprā alkohola ražošanu. Tāpat Otomers kopā ar savu ģimeni darbojās SIA "Folkklubs Ala", kurā viņš ir prokūrists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!