Pagaidām nenoskaidrotas personas trešdien pēcpusdienā Rīgas centrā nozagušas Zviedrijas pilsonim piederošu šogad ražotu "Mercedes Benz" automašīnu. Apdrošinātais un ar signalizāciju aprīkotais Zviedrijas pilsonim piederošais 2003.gada izlaiduma "Mercedes Benz" nozagts Ģertrūdes ielā.
Policijai viņš stāstījis, ka kopā ar paziņām atpūties kādā izklaides vietā un auto aizdzīts, iepriekš auto īpašniekam no kabatas izzogot spēkrata atslēgas.

Dīvains ir arī cietušā policijai minētais auto modeļa nosaukums. Tā kā automašīna aizdzīta kopā ar visiem tās dokumentiem, likumsargi fiksējuši tādu modeļa nosaukumu, kādu minējis cietušais kaimiņvalsts pilsonis,- "CL 180 Kompressor".

"Mercedes Benz" oficiālie dīleri Latvijā "Domenikss" BNS noliedza šāda modeļa esamību. Autotirgotāji paskaidroja, ka tāda modeļa "Mercedes" nemaz neeksistē. Šajā gadījumā esot iespējami tikai divi varianti - vai nu auto modeļa nosaukumā ir burtu kombinācija "CLK", tādā gadījumā auto cena ir aptuveni 20 tūkstoši latu. Taču, ja burti tiešām ir tikai divi - "CL" -, tas varētu būt vai nu "CL 55 AMG" modelis, kura bāzes modeļa cena ir aptuveni 80 000 latu, vai arī "CL 600", kura cena pat pārsniedz 82 tūkstošus latu.

Pagājušajā diennaktī valstī reģistrētas 11 transportlīdzekļu zādzības, septiņas no tām - Rīgā. Neviena no trešdien notikušajām autozādzībām nav atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!