Foto: Publicitātes attēli
Ik gadu 9. maijā visas Eiropas Savienības dalībvalstis svin Eiropas dienu jeb Eiropas dzimšanas dienu, un arī šis gads nav izņēmums. Tiesa, šogad eiropiešu kopības sajūta tiks piedzīvota citādā formātā – iedvesmojošā raidījumā "Eiropas trubadūri", kas viesosies septiņās Latvijas pilsētās un tiksies ar cilvēkiem, kuri ar savu darbu, vērtībām, mērķiem un sapņiem iedvesmo, atbalsta vietējos iedzīvotājus, nes sava novada un Latvijas vārdu Eiropā.

Otrajā sērijā raidījuma vadītāji Ance Strazda un Klāvs Mellis viesojas Ventspilī, kur tiekas ar Digitālā centra IT mācību kursu vadītāju Arnitu Dambergu, kura tic, ka Eiropā iespēja izpausties un realizēt sevi ir katram.

Digitālo prasmju nozīmība mūsdienu pasaulē arvien pieaug, tāpēc Digitālajā centrā notiek apmācības gan bērniem un jauniešiem, gan arī pieaugušajiem, taču lielākoties centrs koncentrējas uz pedagogu digitālo kompetenču palielināšanu.

Centrs kompetenču nodošanā sadarbojas ar Cēsīm, Daugavpili un Liepāju, brauc uz skolām vadīt bērniem nodarbības. Tāpat centra mācībspēki dodas braucienos uz citiem centriem un izstādēm Eiropā, iegūstot zināšanas, kā arī veido kopīgus projektus ar citām valstīm, piemēram, izstrādājot mācību materiālus.

Arnita Anci un Klāvu iepazīstina ar plašajām un aizraujošajām iespējām, ar kuru palīdzību Digitālajā centrā ikviens var apgūt ko nebijušu, kā arī izvadā pa topošajām jaunajām Digitālā centra telpām, kurās nākotnē darboties varēs vēl vairāk interesentu.

Raidījuma izskaņā ar muzikālu sveicienu Eiropas dienā pievienojas Ralfs Eilands un Edavārdi ar savu jauno kopdarbu "Miers". Ralfs arīdzan atklāj, kā reiz gandrīz nokavējis savus divus koncertus Ventspils pilsētas svētkos.


Visas Eiropas dienas aktivitātes ikviens aicināts iemūžināt, sociālajos tīklos pievienojot tēmturi #ESamkopā. Vairāk par Eiropas trubadūru ceļojumu var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!