12. novembrī Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks 100 gadu jubilejā sveica liepājnieku Viktoru Makašovu.

Simtgadnieks viesus sagaidīja mundrā un priecīgā noskaņojumā, uzklausot domes priekšsēdētāja un tuvāko ģimenes locekļu sveicienus un vēlējumus.

Viktors Makašovs dzimis 1913. gada 12. novembrī Ukrainā, Harkovas apgabalā. Pēc pedagoģijas akadēmijas absolvēšanas simtgadnieks sāka strādāt par krievu valodas skolotāju, bet pēc tam kļuva par skolas direktoru.

Lai gan bija daudz nākotnes plānu, Viktoru Makašovu 1935. gadā iesauca karā. Bet kara beigās Makašova kungs nonāca vispirms Grobiņā un pēc tam Liepājā.

1946. gadā Viktors Makašovs apprecējās un laimīgā laulībā pavadīja 64 gadus, izaudzinot divus dēlus.

Viktors Makašovs kopā ar ziediem un apsveikuma kartīti saņēma arī Liepājas pilsētas domes pabalstu 100 latu apmērā, kāds tiek piešķirts visiem 100 gadu vecumu sasniegušiem liepājniekiem veselības saglabāšanai un uzlabošanai.

Simtgadnieks saņēma arī Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņu apsveikumu. "Godājams un apbrīnojams ir Jūsu mūžs, kas mērāms gadsimta garumā, bagāts ar dažādiem notikumiem, līdzīgi kā Latvijas valsts pēdējās simtgades vēsture. Stipru veselību, izturību un dzīvesprieku! Lai dzīves turpmākie gadi rit labestības un sapratnes gaisotnē, līdzās esot tuviem un mīļiem cilvēkiem!" apsveicot simtgadnieku, vēl prezidenta kungs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!