Foto: DELFI
Aizsardzības ministrija (AM) aicina visus Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā, 11.novembrī pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti, portālu ”Delfi” informēja ministrijā.

Ministrija aicina arī uzņēmējus atbalstīt šo pasākumu, lai 11.novembrī pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju būtu iespēja nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkano lentīti, godinot tos Latvijas karavīrus, kas atdeva savas dzīvības par brīvu Latviju.

No 7. līdz 9.novembrim Latvijas Kara muzejā notiks arī īpaši skolēniem organizēti sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas rīti, kuru laikā būs iespēja arī uzzināt vairāk par Lāčplēša dienu. Savukārt pārējie interesenti aicināti uz Latvijas Kara muzeju vakaros.

Sarkanbaltsarkanās lentītes šogad tiks locītas arī reģionos – Alūksnē, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Skrundā, Valmierā un Ventspilī, Viesītē.

Ministrija atgādina - Latvijas armijas deviņdesmitās gadadienai veltītā logotipa centrālais elements ir stilizēts skaitlis 11 valsts karoga krāsās. Tas atgādina par 1919. gada 11. novembra uzvaru un līdzinās starptautiski atzītajam ”victory” jeb uzvaras simbolam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!