Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja trešdien atbalstīja projektu Latvijas proklamēšanas svētkos 18.novembrī ļaut skolēniem un pensionāriem bez maksas braukt pašvaldības sabiedriskajā transportā.
Skolēni un pensionāri bez maksas brauks sabieriskajā transportā, uzrādot attiecīgas apliecības, informēja domes Satiksmes departamenta preses sekretārs Uģis Vidauskis. Pēc aptuveniem aprēķiniem pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmumiem radīsies zaudējumi 4470 latu apjomā, par kuru apmaksu arī būs jālemj domei.

Jau vēstīts, ka atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad 18.novembrī nebūs jau par tradīciju kļuvušās bezmaksas braukšanas Rīgas sabiedriskajā transportā rīdziniekiem un Rīgas viesiem. Šogad dome to nevarēja atļauties, jo lieli līdzekļi iztērēti Rīgas 800 gadu jubilejas svīnību kulminācijā, kad divas dienas 18. un 19.augustā Rīgas sabiedriskajā transportā varēja braukt par brīvu. Toreiz dome iztērēja aptuveni 114 000 latu. Pērn bezmaksas braukšanai 18.novembrī dome iztērēja 41 000 latu, ko dome sedza investīciju veidā transporta uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!