Aptuveni 20 organizācijas "Pērkoņkrusts" atbalstītāju pirmdien pulcējušies iepretim Rīgas apgabaltiesai, lai piketā atbalstītu apsūdzētos organizācijas biedrus.
Sarunā ar BNS piketētāji pauda, ka "Pērkoņkrusta" pārstāvji cīnījušies par savu dzimteni un viņu rīcība, arī Uzvaras pieminekļa spridzināšana Pārdaugavā, ir atbalstāma.

Pēc piketētāju vārdiem, Uzvaras piemineklis Pārdaugavā ir nojaucams, taču saprotamu iemeslu dēļ valdībai ir atradušies līdzekļi tā atjaunošanai.

Viņi arī kritizēja Melngalvju nama atjaunošanu Vecrīgā, sakot, ka šis nams ir Melnā bruņinieka simbols, savukārt Lāčplēša simbolu - Okupācijas muzeju, kas atrodas blakus varas iestādei, tagad vēlas nojaukt.

Vairums no protestētājiem ir pusmūža vai vecāka gadagājuma cilvēki, tomēr redzami arī vairāki jaunieši, kuri tur uzrakstu "Dievs, sargi latviešus!". Pikets norisinās mierīgi un klusi, notiekošo pie tiesas nama vēro daži policisti.

Piketētāju plakātos rakstīts "Kononovam seši, pērkoņkrustiešiem - ?", "Vai "Pērkoņkrusta" vaina smagāka par OMON noziegumiem?", "Kangariem no Dieva soda neizbēgt" un tamlīdzīgi.

BNS jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa pirmdien gatavojas uzsākt "Pērkoņkrusta" krimināllietas izskatīšanu. Pirms nedēļas tiesas procesu atlika, jo trīs no deviņiem tiesājamajiem vēlējās, lai procesā viņus aizstāv valsts apmaksāts advokāts.

Lietā apsūdzēti deviņi cilvēki - līdz šim Latvijā vienīgā ekstrēmistiskā grupējuma dalībnieki. Vienu no viņiem Juri Reču policija joprojām nav notvērusi, bet apcietināti ir pieci.

Noziedzīgās grupas dalībnieki apsūdzēti pēc kriminālkodeksa 146.panta 2.daļas un 218.panta, kas paredz atbildību par svešas mantas bojāšanu vispārbīstamā veidā un ieroču un munīcijas neatļautu iegādāšanos, izgatavošanu un glabāšanu.

Organizācijas līderi Vilis Liniņš un Igors Šiškins apsūdzēti arī par aicinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu, kā arī par musināšanu uz nacionālo naidu, darbojoties organizētā grupā.

Vairākas personas apsūdzētas arī par personas nolaupīšanu.

Par šādiem noziegumiem draud cietumsods no pieciem līdz 15 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!