Noslēdzoties projektu iesniegumu vērtēšanai Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) aktivitātē "Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšana", rajonu padomes izraudzījušās 221 vidusskolu, kurās par kopējo summu 22,5 miljoni latu tiks modernizēti dabaszinātņu kabineti, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).
Kopumā projektus izstrādāt IZM uzaicināja 114 pašvaldības, paredzot modernizēt ķīmijas, bioloģijas, fizikas un matemātikas kabinetus 223 Latvijas vidusskolās, un vērtēšanas komisija apstiprinājusi 112 pašvaldību iesniegtos projektus, līdz ar to pēc projekta līguma parakstīšanas ar Valsts Izglītības attīstības aģentūru skolās tiks sākti kabinetu remontdarbi un aprīkojuma iegāde.

No aktivitātei paredzētajiem 22,5 miljoniem latu ERAF finansējums paredzēts 85%, bet nacionālais publiskais līdzfinansējums - 15% apmērā. Apjomīgāko projektu 6,2 miljonu latu apjomā realizēs Rīgas dome, kura modernus dabaszinātņu kabinetus paredzējusi izveidot 63 vidusskolās. Apjoma ziņā mazākie projekti ir 98 000 latu apmērā tām 88 pašvaldībām, kurās modernizēs tikai vienu vidusskolu.

Par projektam atvēlētajiem līdzekļiem varēs iegādāties ne tikai dabaszinātņu priekšmetu apguvei nepieciešamos modernos uzskates līdzekļus un kabineta aprīkojumu, bet arī nodrošināt kabinetus ar modernām informācijas tehnoloģijām, veikt skolu bibliotēku mācību video un fonotēku fondu atjaunošanu un papildināšanu, iegādāties apmācības programmatūras un jaunas mēbeles.

ERAF līdzekļi paredzēti arī, lai segtu būvdarbu izmaksas, nodrošinot tehnoloģiju un mācību aprīkojuma uzstādīšanu un ekspluatāciju kabinetos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!