Foto: AFP/Scanpix/LETA
Gaļas pārstrādes uzņēmumā "Forevers" Rīgā, kurā atklāts Covid-19 uzliesmojums, testēti vairāk nekā 270 darbinieki, no kuriem 19 bija pozitīvi, apstiprināja uzņēmumā.

Galīgais inficēto skaits uzņēmumā varētu būt lielāks, informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Uzņēmumā apstiprināja, ka "Forevers" ražotnes trīs darbiniekiem aizvadītajā nedēļā tika atklāta Covid-19 saslimšana un tūlītēji īstenoti visi nepieciešamie drošības pasākumi, sadarbojoties ar SPKC.

Apzinātās kontaktpersonas tika tūlītēji novirzītas uz pašizolāciju, kā arī pirmdien, saskaņā ar Veselības ministrijas rekomendācijām, tika veikta apjomīga testēšana, kas tika organizēta noteiktā lokācijā, ievērojot epidemiologu norādījumus par saskarsmes ierobežojumiem, skaidroja uzņēmumā.

Ražotnē un visā uzņēmuma ēkā ir veikta pastiprināta telpu dezinfekcija, tiek uzturēti epidemioloģiskie drošības pasākumi – sociālā distancēšanās, sejas aizsargmasku un cimdu izmantošana, dezinfekcijas līdzekļu pieejamība, ķermeņa temperatūras mērīšana uzņēmuma darbiniekiem, apmeklētājiem un citiem.

Šobrīd produkcijas piegāde tiek veikta kā līdz šim, ievērojot augstākos HACCP standartus. Uzņēmumā atgādina, ka pārtikas produkti ir veselībai droši, ar to starpniecību Covid-19 pārnese nav iespējama.

Ražotnes darbs ir īslaicīgi apgrūtināts, bet nav apstādināts, uzsver uzņēmumā.

Saistībā ar aizvadītajā diennaktī konstatētajiem 34 Covid-19 saslimšanas gadījumiem otrdien, 22. septembrī, SPKC informēja par epidemioloģisko situāciju Latvijā. Attālināti notiekošajai preses konferencei bija iespējams sekot līdzi portālā "Delfi".

Par aktuālo situāciju informēja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Perevoščikovs.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pagājušajā diennakti reģistrēti 34 jauni saslimšanas gadījumi. SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 24 saslimušie ir kontaktpersonas, 19 no tiem ir viena uzņēmuma darbinieki. Centra pārstāve Ilze Arāja portālam "Delfi" atklāja, ka uzliesmojums ir kādā pārtikas nozares uzņēmumā.

Perevoščikovs preses konferencē atklāja, ka šajā uzņēmumā pagājušajā nedēļas nogalē bija konstatēti trīs pozitīvi gadījumi, tāpēc tika organizēta darbinieku testēšana. Viņš atklāja, ka tika testēti 273 darbinieki no kuriem 19 bija pozitīvi, bet tie vēl nav galīgie rezultāti, tāpēc šis skaitlis var mainīties.

Dažiem darbiniekiem bija novērotas elpceļu infekcijas slimības pazīmes, atklāja epidemiologs.

Tāpat viņš norādīja, ka darbs ar katru inficēto turpinās. Saslimušie atrodas mājas karantīnā – to izbeigt iespējams ar ģimenes ārsta atļauju.

SIA "Forevers" dibināts 1996. gadā, uzņēmuma īpašnieks un dibinātājs ir Andrejs Ždans, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

Uzņēmums 2018. gadā strādāja ar 37,535 miljonu eiro apgrozījumu, uzņēmuma peļņa bija 2,887 miljoni eiro. Kompānijas 2019. gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Forevers" pamatkapitāls ir 6,305 miljoni eiro. "Forevers" ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!