9.maijā - kādreizējā uzvaras dienā - pie Uzvaras pieminekļa visu dienu notiks dažādu politisko organizāciju rīkoti pasākumi, kas veltīti 55.gadadienai, kopš beidzies Otrais pasaules karš.
Vēl paredzēts vērienīgs ielu gājiens, kas sāksies pie "Preses nama", bet noslēgsies pie Uzvaras pieminekļa.

Paredzams, ka kopumā pasākumos piedalīsies vairāki tūkstoši dalībnieku.

Pirmo pasākumu - kara beigām veltītu koncertu - pie pieminekļa rīko Labklājības partija. Paredzams, ka pasākumā piedalīsies 500 cilvēku. To vadīs domes deputāti Juris Žuravļovs un Aina Žuravļova.

Noslēdzoties koncertam, nekavējoties sāksies nākamais - Latvijas Sociālistiskās partijas rīkotais Latvijas kara veterāniem veltīts mītiņš.

Arī šajā pasākuma pieteikts aptuveni 500 dalībnieku.

Desmit minūtes pēc mītiņa beigām Rīgas domes izpilddirektors devis atļauju vēl vienam koncertam pie Uzvaras pieminekļa, kuru rīko Krievu partija. Paredzams, ka šajā pasākumā piedalīsies 400 dalībnieku.

Savukārt šīs dienas vakarā no plkst.19 līdz 22 Latvijas Krievu kopiena rīkos koncertu ar Latvijas un Krievijas solistu piedalīšanos. Arī šajā koncertā varētu piedalīties 500 cilvēku un to vadīs kopienas vadītājs Garolds Astahovs.

Par visiem pasākumiem ir informēta pašvaldības policija, kura rūpēsies par drošību šo notikumu laikā.

Sabiedrisko organizāciju "Latvijas antihitleriskās koalīcijas cīnītāju asociācija" un "Uzvara" pārstāvji 9.maija rītā par godu padomju armijas uzvaras 55.gadadienai rīko ielu gājienu.

Pasākums, kurā paredzēta aptuveni 600 dalībnieku piedalīšanās, sāksies pie "Preses nama". Vēlāk gājiena dalībnieki dosies uz Raņķa dambi, Uzvaras bulvāri, kā arī pieminekli padomju armijas karavīriem, Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!