Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) valdība ir spējīga, gatava strādāt tālāk un izpildīt tās uzdevumus, pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru informēja partijas "Jaunais laiks" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Mēs apzināmies atbildību pret valsti un esam gatavi strādāt," sacīja Āboltiņa.

Āboltiņa Valsts prezidentu informēja, ka koalīcijas partijām katrai ir savi priekšlikumi par to, kas vēl būtu paveicams, tādēļ varētu tapt vienošanās par neatliekami pildāmajiem uzdevumiem.

"Šī ir koalīcijas valdība, un visiem kopā ir jānes atbildība," norādīja Āboltiņa.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents par situāciju valstī uz tikšanos aicinājis valdības partiju priekšsēdētājus.

Pēc tikšanās ar Āboltiņu viņš tikās ar Tautas partijas (TP) priekšsēdētāju Andri Šķēli, bet ar pārējām koalīcijas partijām tiksies trešdien, 17.martā.

Kā ziņots, tuvāko divu nedēļu laikā varētu tapt jauna koalīcijas partiju vienošanās par neatliekamajiem uzdevumiem, kuri būtu veicami, apstiprināja partijas "Jaunais laiks" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Šopēcpusdien sadarbības padomē partijas vienojušās, ka varētu tikt izstrādāts jauns dokuments. Pagaidām minētajam priekšlikumam savu atbalstu nepauž TP, kura gaida premjera atbildi uz savu ierosinājumu slēgt vienošanos starp TP un premjeru par četriem neatliekamajiem uzdevumiem.

Jau ziņots, ka premjers solījis atbildi TP sniegt trešdien, 17.martā. Šodien premjers norādīja, ka viņš neatbalsta divpusējas vienošanās slēgšanu.

Kā ziņots, koalīcijas partijas noraidījušas TP priekšlikumu slēgt atsevišķu vienošanos starp TP un premjeru. Šāda vienošanās neatbilst situācijai un nebūtu pieļaujama, žurnālistiem sacīja "Pilsoniskās savienības" valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Premjers žurnālistiem sacīja, ka atsevišķa līguma slēgšana ar TP nebūtu koleģiāla attiecībā pret citiem koalīcijas partneriem un nebūtu tādēļ atbalstāma.

Jautāts, vai premjers pieļauj iespēju vadīt mazākuma valdību, viņš norādīja, ka šādas spekulācijas ir pāragras.

TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece pauda cerību, ka tai nebūs jālemj par valdības atstāšanu. "Katra partija var nonākt šādā situācijā, bet mēs ceram, ka mums nebūs jālemj par darbu opozīcijā," sacīja Muižniece.

Muižniece uzsvēra, ka TP gaida premjera atbildi uz partijas izteiktajiem priekšlikumiem, un nekomentēja žurnālistu pausto, ka premjers neatbalsta atsevišķa līguma slēgšanu. "Mēs gribam, lai viņš mums to pasaka, premjeram ir laiks pārdomām, un, kad viņam nav blakus raustītāji aiz rokas un ausīs čukstētāji, viņš spēj pieņemt pragmatiskus lēmumus," sacīja Muižniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!