Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa (JL) apsver iespēju aicināt Saeimas Latvijas Pirmās partijas (LPP) frakcijas priekšsēdētāju Jāni Šmitu atsaukt pret viņu vērstos publiskos apvainojumus, jo tie ir dziļi aizskāruši, aģentūru LETA informēja tieslietu ministres preses sekretārs Sandris Sabajevs.
"Tā vietā, lai atzītu savu rīcību par kļūdainu, LPP pārstāvis turpina mani apvainot melos. Gadījumā, ja Šmits nezina, ka Augstākā tiesa (AT) ir patstāvīga institūcija un neatrodas Tieslietu ministrijas pārziņā, tad viņam šī nezināšana ir jāatzīst, nevis jāturpina izteikt apvainojumus," uzver Āboltiņa.

Kā norādīja Sabajevs, Āboltiņa uzskata sevi par piederīgu kristīgajai baznīcai un viņa neizjūt nekādu naidu pret kādu no konfesijām, tai skaitā pret baptistiem.

Kā ziņots Šmits pārmeta AT, ka valsts iestāde pārkāpj likumu, noteiktā laikā neatbildot uz Latvijas Baptistu draudžu savienības (LBDS) bīskapa Jāņa Alfrēda Šmita parakstīto vēstuli ar lūgumu grozīt drošības līdzekli LBDS mācītājam Leonīdam Pastuhovam. LPP pārstāvis Āboltiņai lūdza izvērtēt AT darbības.

Saistībā ar šo lūgumu Āboltiņa pārmeta Šmitam, ka viņš mēģinājis ietekmēt tiesu varu

Šmits Āboltiņai pārmeta "atklātu un apzinātu melošanu", ka LPP frakcijas vadītājs, pēc viņas teiktā, ir vēlējies ietekmēt tiesu varu. Pēc viņa domām, Āboltiņa vēršas pret baptistiem un sagroza faktus. Tādēļ LPP Saeimas frakcija plāno izvērtēt Āboltiņas atbilstību ieņemamajam amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!