Situācijā, kad Latvijā ir ļoti liels bezdarbs tieši jauniešu vidū, Latvijas nacionālās aviosabiedrības "AirBaltic" apjomīga stjuaršu atlases konkursa organizēšana Igaunijā vēlreiz norāda uz tās vadītāja Bertolda Flika darbošanos pretēji tās lielākā akcionāra – valsts – interesēm, uzskata partiju apvienības Vienotība līdzpriekšsēdētāja un partijas Jaunais laiks (JL) valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Tas tikai vēlreiz aktualizē diskusiju par nepieciešamību "AirBaltic Corporation" palielināt valsts kā lielākā akcionāra ietekmi uzņēmuma operatīvajā darbībā, lai tādā veidā nodrošinātu pilnīgu valsts interešu ievērošanu lidsabiedrībā.

"To nevar uztvert citādi kā nodevību pret valsti un tās iedzīvotājiem, kad pēc NVA datiem valstī bez darba ir apmēram 20 tūkstoši jauniešu vecumā līdz 24 gadiem. B.Fliks ar šādu rīcību vēlreiz demonstrē savu cinisko attieksmi pret valsts kā akcionāra interesēm, neskatoties, ka jau iepriekš no valdības puses tika uzrunāts mainīt savu nodomu un dot iespēju darbiniekiem tepat Latvijā," norāda S. Āboltiņa.

Nav pieņemami, ka mūsu pašu aviokompānija, kuras lielākais akcionārs ir valsts, izvērš tik apjomīgu darbinieku rekrutēšanas kampaņu ārvalstīs. Ja šāda nihilistiska attieksme būs visiem uzņēmējiem, tad bezdarba problēmas Latvijā nekad netiks atrisinātas.

Vienotības līdzpriekšsēdētāja un JL valdes priekšsēdētāja uzskata, ka pēdējā laikā B.Fliks jau vairākkārt rīkojies vienīgi savās kā mazākumakcionāra interesēs, ignorējot valsts intereses, piemēram, vienpusēja pamatkapitāla palielināšana, zīmola "AirBaltic" "pārdošana" sev piederošajam uzņēmumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!