Partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzskata, ka otrdienas koalīcijas un "Saskaņas centra" (SC) vienotais atbalsts Ivara Bičkoviča kandidatūrai Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja amatam liecina par saskaņotām darbībām, gatavojoties nākamgad gaidāmajai ģenerālprokurora pārvēlēšanai, lai šajā amatā ieceltu "koalīcijai ērtāku ģenerālprokuroru."
Āboltiņa portālam "Delfi" sacīja, ka otrdienas balsojums par Bičkoviča kandidatūru - 9 pret 3 liecina par saskaņotām darbibām, lai nākamgad, kad beigsies pašreizējā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pilnvaru termiņš, AT priekšsēdētājs, kurš būš Bičkovičs, varētu izvirzīt koalīcijai daudz draudzīgāku ģenerālprokuroru.

"Maizīša kungs nav ērts ģenerālprokurors, tāpēc, spriežot pēc šī atbalsta Bičkovičam, veikti priekšdarbi ģenerālprokurora nomaiņai," pauda Āboltiņa.


Jau vēstīts, ka, neskatoties uz iespējamajiem ierobežojumiem saņemt pielaidi valsts noslēpumiem, Saeimas Juridiskā komisija otrdien atbalstīja Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palātas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča kandidatūru AT priekšsēdētāja amatam.

Par viņu balsoja deviņi, bet pret bija trīs komisijas deputāti. Pēc sēdes trīs opozīcijas deputāti žurnālistiem atklāja, ka slēgtajā balsojumā balsojuši "pret". "Pret" balsoja Aigars Štokenbergs, Solvita Āboltiņa (JL), Jānis Reirs (JL).

Bičkovičam nepieciešams saņemt speciālo atļauju valsts noslēpumam.
Satversmes aizsardzības biroja (SAB) preses sekretāres pienākumu izpildītāja Iveta Maura iepriekš informēja, ka SAB par pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu Bičkovičam lems atbilstoši likumam, balstoties uz pārbaudītiem faktiem un noskaidroto informāciju.
Bičkovičs nesaskata pamatu, lai SAB varētu izšķirties viņam nepiešķirt pielaidi valsts noslēpumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!