Lai arī pēdējo nedēļu laikā Saeimā bijuši vairāki lēmumi, kuru virzību ar balsu vairākumu sekmējusi opozīcija, partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsver, ka koalīcijai ir vairākuma atbalsts.

Āboltiņa portālam "Delfi' skaidroja, ka balsojums par Imigrācijas likuma grozījumiem, kurā opozīcija kopā ar Tautas partiju panāca likuma pieņemšanu, bija iepriekš saskaņots koalīcijā. Tā kā likumprojektā bija iebalsots pretrunīgi vērtētais priekšlikums par uzturēšanās atļauju piešķiršanu īpašumu iegādes gadījumos, tad JL un citi koalīcijas partneri balsojuši pret likumprojektu kopumā, lai gan dažas lietas tajā atbalstot.

Āboltiņa uzsvēra, ka informācija par šo balsojumu koalīcijā bija zināma, tas nebija nekāds pārsteigums, nedz arī no tā vajadzētu izdarīt secinājumus par koalīcijas stabilitāti.

Pēc Āboltiņas teiktā, koalīcijas stiprumu varēs vērtēt saistībā ar balsojumu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu, ko virza Tautas partija un opozīcijā esošā LPP/LC. Tiesa, arī JL vēl nav paudusi skaidru nostāju šajā jautājumā, lai arī ir zināms Finanšu ministrijas atzinums, kurā norādīts uz šāda lēmuma negatīvajām sekām.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Saeimas opozīcija kopīgi ar Tautas partiju panāca Imigrācijas likuma grozījumu pieņemšanu galīgajā lasījumā, iepriekš līdzīgā balsojumā opozīcija panāca, ka parlamenta darba kārtībā tiek iekļauts jautājums par PVN samazināšanu viesu izmitināšanas pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!