Foto: DELFI
Latviešu valoda nav apdraudēta, notiekot referendumam, jo mūsu Satversmes tēvi bijuši tik gudri, lai nepieļautu iespēju ar vienkāršām provokācijām mainīt Satversmi, sestdien partijas "Vienotība" Rīgas nodaļas kopsapulcē sacīja "Vienotības" valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Referendums par otru valsts valodu notiks, taču no tā nevajag baidīties, bet gan domāt, kā šo sabiedrības noskaņojumu mainīt, aicināja Āboltiņa.

Jau ziņots, ka parakstu vākšanā referenduma rīkošanai par krievu valodu kā otru valsts valodu piedalījušies 183 046 vēlētāji, tajā skaitā parakstu vākšanas vietās ārvalstīs saņemti 1050 paraksti.

"Nevienam vairs nav šaubu, ka mūsu valsts iederas Rietumu demokrātisko valstu saimē. Tomēr Rīgā notiekošais ir diezgan bīstams process. Problēmas, kas šķeļ rīdziniekus, nav etniskas, tās izraisa "Saskaņas centra" saimniekošana Rīgā - dzīve uz parāda un pilnīga tiesiskuma ignorēšana, nedomājot par to, kāda būs rītdiena," uzsvēra Āboltiņa.

Tāpat "Vienotība" Rīgas nodaļas kopsapulcē partijas priekšsēdētāja norādīja, ka "Vienotība" patlaban ir vienīgais politiskais spēks valstī, kas spēj reāli novērtēt situāciju un kam ir organizācija, cilvēki, mērķi un vēlme darboties. "Mums jāvar būt vēl lielākiem, piesaistīt aizvien jaunus cilvēkus, kuri mūsu pieredzi spēs piepildīt ar jaunām idejām un entuziasmu," akcentēja Āboltiņa.

Viņa arī atgādināja, ka pašvaldību vēlēšanas ir tuvu, uzsverot, ka "Vienotībai" ir jābūt redzamai, proti, jāiet pie cilvēkiem, jāuzrunā visas iedzīvotāju grupas par to, kāda vērtība ir valsts, mierīga līdzāspastāvēšana un attīstība.

"Mums jāspēj izpildīt arī tos ambiciozos mērķus, ko nosaucis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), lai valsts varētu attīstīties un mums būtu pamats runāt par to, ka Latvijā dzīvo pārtikuši un laimīgi cilvēki, kuplas un lepnas ģimenes, un arī tie, kuri bijuši spiesti aizbraukt, atkal atgriežas Latvijā", savā uzrunā pauda Āboltiņa.

Kā ziņots, ka šodien "Vienotības" Rīgas nodaļas kopsapulcē nolemts, ka partijas "Vienotība" Rīgas nodaļu turpinās vadīt tās līdzšinējais vadītājs Olafs Pulks.

"Vienotība" Rīgas nodaļas biedri kopsapulcē ievēlēja arī jaunu nodaļas valdi, kurā turpmāk strādās Normunds Orleāns, Sanita Stelpe, Juris Zvirbulis, Marija Balcere, Kārlis Strēlis, Valdis Gavars, Ainars Lodziņš un Juris Viņķelis.

"Vienotība" Rīgas nodaļas kopsapulcē partijas biedri pieņēma arī rezolūciju par labu Rīgas pārvaldību.

Pašvaldības vēlēšanas Latvijā notiks 2013.gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!