Partijas "Vienotība" līderei Solvitai Āboltiņai ir vīzija jaunās valdības darbam un "saraksts" ar ministru kandidātiem, ceturtdien LNT raidījumam "900 sekundes" atzina pati Āboltiņa, netieši norādot, ka būs savas pārstāvētās partijas premjerministra amata kandidāte.

Partijas līdere skaidroja, ka "Vienotība" varētu pieturēties pie principa, ka valdības sarunas vadošās partijas līderis ir arī premjera kandidāts. Saistībā ar savu iespējamo kandidatūru Ministru prezidentes amatam Āboltiņa sacīja, ka viņa varētu gūt atbalstu koalīcijā.

Viņa atklāja, ka pašreizējais ministru sastāvs nedaudz mainīsies, jo jāredz, kuras personas ir spējīgas īstenot reālus darbus.

Līdzšinējā premjerministre Laimdota Straujuma (V) iekšlietu ministru Rohardu Kozlovski (V) minējusi kā vienu no kandidātiem nākamā Ministru prezidenta amatam. Taču Kozlovskis trešdien intervijā Latvijas Radio atklāja, ka kandidēt uz valdības vadītāja amatu negrasās.

Jau vēstīts, ka Straujuma pirmdien paziņoja par valdības demisiju.

Valsts prezidents Vējonis ceturtdien, 10. decembrī, sāks konsultācijas ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunās valdības izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!