Foto: Saeimas administrācija
Saeimas priekšsēdētāja un "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa (V) kā vienu no aizvadītā gada svarīgākajiem notikumiem uzskata Latvijas neatkarības atjaunošanas "de facto" 20.gadadienu, kas mūsu valstij ir īpaši nozīmīga atceres diena.

"21.augustā gan Latvijā, gan mums draudzīgajās kaimiņvalstīs tika svinēta patiešām nozīmīga gadadiena. Pirms 20 gadiem - 1991.gada 21.augustā - Latvijas Republikas Augstākā padome pieņēma konstitucionālo likumu "Par Latvijas Republikas valstisko statusu". Šo gadadienu uzskatu par vienu no svarīgākajiem aizvadītā gada notikumiem, jo 21.augustam ir īpaša nozīme mūsu tautai un valstij - tas Latvijai atnesa faktisko valsts neatkarību. Šī mums vienmēr būs nozīmīga atceres diena, kas ir ar īpašu vēsturisku un konstitucionālu nozīmi," aģentūrai LETA pauda Āboltiņa.

Kā ļoti nozīmīgu aizvadītā gada notikumu Āboltiņa min arī pirmo reizi notikušās Saeimas ārkārtas vēlēšanas.

"2011.gads ir zīmīgs arī ar to, ka pirmo reizi Latvijas tauta referendumā balsoja par parlamenta atlaišanu un notika ārkārtas vēlēšanas, kurās ir ievēlēta jauna Saeima. Kaut arī ārkārtas vēlēšanas nav brīnumlīdzeklis vispārēju problēmu risināšanai, mēs nedrīkstam par zemu novērtēt arī ieguvumus, ko 10.Saeimas atlaišana un 11.Saeimas ievēlēšana ir devusi," atzina Saeimas priekšsēdētāja.

Āboltiņa norādīja, ka galvenais ieguvums ir tāds, ka Latvijas ļaudīs ir radusies lielāka ticība pārmaiņu iespējamībai. "Tas ir arī būtisks precedents, kas nozīmē - turpmāk neviens Saeimas sasaukums nevar iegrimt pašapmierinātībā. Gan partijām kopumā, gan katram Saeimā ievēlētajam deputātam ir jāsaprot, ka saņemtais mandāts nenozīmē četrus gadus ērtas bezdarbības, un jebkurā brīdī ir jābūt gatavam atbildēt par to, ko katrs personiski ir darījis kopējā labuma vārdā," skaidroja politiķe.

Āboltiņa arī kā vienu no nozīmīgākajiem gada notikumiem atzīmēja arī notikušo "Jauniešu Saeimu". "Gan man, gan daudziem aktīviem mūsu valsts jauniešiem viens no pagājušā gada spilgtākajiem notikumiem ir visas Latvijas "Jauniešu Saeima", kuras moto bija "Caur pieredzi uz izpratni". Es sastapu ideju pārpilnus, gudrus un darboties gribošus jauniešus, kuriem ir degsme sirdī un lepnums par savu valsti. Katrs jaunietis Saeimā ienāca ar savu viedokli un uzskatiem, bet darba dienu noslēdza ar izcīnītām mazajām uzvarām. "Jauniešu Saeima" manī nostiprināja pārliecību, ka mums ir Latvijas zelta kalve, no kuras jau drīzumā redzēsim jaunas zvaigznes uzmirdzam pie Latvijas politikas padebešiem," stāstīja Saeimas priekšsēdētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!