Foto: LETA
Libānā dzimušais ārsts un Arābu kultūras centra dibinātājs Hosams Abu Meri (V) ir kļuvis par iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) ārštata padomnieku, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrija.

Savus pienākumus Abu Meri grasās veikt bez atalgojuma.

Skaidrodama Abu Meri iecelšanu amatā, Mūrniece norāda uz patvēruma meklētāju skaita pieaugumu Latvijā. "Migrācijas procesi ieņem aizvien lielāku nozīmi un saskaņā ar ekonomistu un demogrāfu prognozēm nākotnē Latvijā aktualizēsies nepieciešamība darbaspēka piesaistei no citām pasaules valstīm," teikusi ministre.

Abu Meri ir Latvijas - Libānas kultūras biedrības valdes priekšsēdētājs, Arābu kultūras centra dibinātājs, kā arī Latvijas nacionālās kultūras biedrības asociācijas padomes loceklis. Abu Meri, studējot Latvijā, ir ieguvis ārsta kvalifikāciju Latvijas Universitātē, kā arī Latvijas Medicīnas akadēmijā un turpina studijas doktorantūrā.

Abu Meri no Latvijas puses 2007. gadā ir izvirzīts kā Eiropas vienādu iespēju gada vēstnieks. Viņš arī piedalījās 10. Saeimas vēlēšanās no "Vienotības" saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!