Parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā rīcībā ir tieši pierādījumi par augstu valsts amatpersonu iespējamo saistību ar pedofilijas lietu, otrdien paziņoja komisijas priekšsēdētājs Jānis Ādamsons.
Deputāts uzskata, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nav vispusīgi un objektīvi izpētījis lietas materiālus un sniedzis nesagatavotu atzinumu, paziņojot, ka iepriekš no Saeimas tribīnes nosauktās amatpersonas nav saistītas ar pedofilijas lietu.

Pēc Ādamsona teiktā, šādu atzinumu SAB sniedzis, lai nomazgātu baltus "tos, kas figurē šajā lietā". Ādamsons norādīja, ka SAB pēc materiālu saņemšanas no izmeklēšanas komisijas nav izrādījis interesi tikties nedz ar pašu Ādamsonu, nedz ar viņa vietnieci.

Ādamsons nevēlējās atklāt, vai komisijas rīcībā esošās liecības attiecas uz tām pašām amatpersonām, kuras viņš jau iepriekš nosauca Saeimas plenārsēdē. Taču viņš prognozēja, ka minētās amatpersonas tiks nosauktas komisijas galaziņojumā, kuru Saeimā paredzēts iesniegt 13.aprīlī. Tomēr komisija vēl balsos par katru uzvārdu, ko iekļaut ziņojumā.

Ādamsons informēja, ka minētās amatpersonas iespējams, saistītas, ar pedofilijas lietu kā seksuālo pakalpojumu izmantotājas.

Deputāts uzsvēra, ka neatkarīgi no SAB un prokuratūras atzinuma komisijas viedoklis tiks pausts Saeimas plenārsēdē. Viņš arī norādīja, ka neviens likums neuzdod komisijai nodot prokuratūrai tās rīcībā esošos materiālus.

Jau ziņots, ka premjers no SAB saņēmis apstiprinājumu, ka trīs Ādamsona nosauktās amatpersonas, to skaitā pats Šķēle, nav saistītas ar pedofilijas lietu. Kaut arī SAB rīcībā esošie materiāli esot pārbaudīti vispusīgi un objektīvi, Šķēle pauda pārliecību, ka provokācijas saistībā ar pedofilijas lietu turpināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!