Krievija pērn atsākusi maksāt militāro pensiju Saeimas deputātam Jānim Ādamsonam, kurš līdzīgi kā pirms trim gadiem par šo naudu iegādājies jaunu japāņu auto, ziņo laikraksts “Diena”.
Krievijas aizsardzības ministrija J.Ādamsona pensiju – vairāk nekā 100 latu mēnesī – atsākusi maksāt pagājušā gada vasarā pēc gandrīz trīs gadu pārtraukuma, atmaksājot arī šajos gados ieturēto naudu, “Dienu” informēja deputāts.

Krievija 1997.gadā bez pamatojuma pārtraukusi viņa pensijas izmaksu, bet pērn bez īpašas prasības atkal atjaunojusi, sacīja J.Ādamsons. Viņam pienākas Krievijas pensija kā bijušajam PSRS robežsardzes virsniekam.

J.Ādamsonam jau agrāk bijuši sarežģījumi ar Krievijas pensiju – 1992.gadā viņš no tās atteicās, jo tolaik kā vienīgais PSRS armijas virsnieks Latvijā uzskatījis par amorālu saņemt citas valsts pensiju. Taču Latvija neesot neko darījusi, lai dienestu padomju armijā ieskaitītu LR pensijas stāžā, tādēļ J.Ādamsons 1996.gadā pieprasīja un arī saņēma no Krievijas visu pensiju kopš 1992.gada, kā arī atsākās ikmēneša izmaksas.

Vaicāts, vai tagad Krievijas pensijas saņemšana viņam šķiet pieņemama, sevišķi sakarā ar viņa tiesu par iespējamo sadarbību ar VDK, J.Ādamsons sacīja: “Kāpēc no Kanādas vai ASV var saņemt pensiju? Esmu gadiem gandējis savu veselību, un vismaz kaut ko saņemu par to. Man maksā Aizsardzības ministrija, un tas ir vēl viens pierādījums, jo čekistiem maksā cita iestāde.” Pērn saņemto naudu J.Ādamsons ieguldījis jauna divdurvju džipa Suzuki Jimny līzingā. Auto maksājot ap 17 000 ASV dolāru. Arī 1996.gada nogalē J.Ādamsons par saņemto Krievijas pensiju nopirka japāņu auto Mitsubishi Lancer, informē “Diena”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!