Ādamsons atkal savāc 34 parakstus Skrastiņa darbības pārbaudei
Ar šo skaitu pietiek, lai pieprasījumu iesniegtu Augstākās tiesas priekšsēdētājam Andrim Guļānam.

Ādamsons BNS sacīja, ka parakstu vākšana tomēr tiks turpināta līdz ceturtdienai un paredzams, ka šonedēļ dokuments Guļānam tiks iesniegts.

Komisija vēlreiz sāka vākt parakstus pagājušās nedēļas sākumā. Komisija uzskata, ka Skrastiņa darbības likumība jāizvērtē, lai gan viņš atkāpjas no amata.

Pieprasījumam jāsavāc ne mazāk kā trešdaļas deputātu parakstu, un iepriekšējā reizē Ādamsonam pāris stundu laikā izdevās savākt vairāk nekā 50 nepieciešamo 34 vietā.

Motivācija pārbaudei būs tāda pati kā iepriekšējā pieprasījumā, tomēr, atšķirībā no iepriekšējās reizes, komisija deputātus lūgs parakstīt jau sagatavotu vēstuli Augstākās tiesas priekšsēdētājam. Iepriekšējā reizē deputāti, kas parakstījās, nezināja, kas būs pavadvēstulē ar motivāciju.

Viens no deputātiem, "tēvzemiešu" pārstāvis komisijā Dzintars Rasnačs, kurš pieprasījumu parakstīja arī pirmajā reizē, BNS sacīja, ka viņa motivācija, kāpēc jāpārbauda Skrastiņa darbība, nav mainījusies, tāpēc viņš pieprasījumu parakstījis arī šoreiz.

"Neatkarīgi no tā, kas ieņem ģenerālprokurora amatu, viņa darbībai jābūt atbilstoši likumam," uzsvēra deputāts.

Viņš pieļāva, ka arī šoreiz Augstākās tiesas priekšsēdētājs noraidīs deputātu sagatavoto pieprasījumu, atrodot tajā kādas neatbilstības likumam. "Ja Augstākās tiesas priekšsēdētājs negribēs ierosināt pārbaudi, gan jau atradīs kādu lietiņu, kurai pieķerties," prognozēja Rasnačs.

Iepriekš pārbaudes ierosināšanu Augstākās tiesas priekšsēdētājs atteica, jo deputātu pieprasījums bijis neprecīzi noformēts un neatbildis prokuratūras likuma prasībām.

Pārbaude varēja būt sākums Skrastiņa atlaišanas procedūrai, ja īpaši pilnvarots tiesnesis konstatētu kādu no likumā noteiktajiem ģenerālprokurora atlaišanas pantiem. Tomēr Skrastiņš atkāpās pats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!