Foto: F64

Lai arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir uzlicis arestu uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) bijušā valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa mantai, tostarp prettiesiski uzbūvētajai laivu mājai Ādažu novadā, kas apgrūtina Ādažu novada domes lēmuma par šīs mājas nojaukšanas vai pārvietošanas izpildi, pašvaldība neplāno rosināt izmaiņas normatīvos šajā jautājumā.

Kā skaidroja pašvaldības pārstāve Monika Griezne, izvērtējot lietas apstākļus, procesa virzītājs, kas ir KNAB, var lemt par apmēru, kādā tiek apgrūtināta rīcība ar personas mantu. Šajā gadījumā KNAB izmeklētājs ir pieņēmis lēmumu uzlikt arestu visam Magoņa īpašumam. Ādažu novada dome pašlaik neplāno rosināt likumdošanas izmaiņas šajā jautājumā, pauda Griezne.

Kā vēstīts, KNAB arests Magoņa nekustamajam īpašumam ir beztermiņa - līdz nākamajam procesa virzītāja lēmumam. Ja arests netiks atcelts, iepriekš noteiktajā termiņā būves nojaukšanas/pārvietošanas darbus nebūs iespējams veikt.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments pērn 26. maijā atstāja negrozītu spriedumu strīdā starp Magoni un Ādažu novada domi, liekot Magonim nojaukt nelikumīgi uzbūvēto ēku Lielā Baltezera aizsargjoslā. AT spriedums nav pārsūdzams.

Magonis pēc aizturēšanas saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu tika atlaists no LDz valdes priekšsēdētāja amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!