Foto: Shutterstock
Lailas Brices bērna adopcijas lietas izskatīšana tiesā Anglijā ceturtdien tika pārcelta uz mēneša beigām - 28. oktobri, sacīja sievietes pārstāve advokāte Aija Osmane.

Advokāte to uzskata par ļoti labām ziņām.

"Tās ir ļoti labas ziņas, jo mēs būtu varējuši saņemt orderi par adopciju jau šodien. Tas nozīmē, ka tiesa nav bijusi pārliecināta. Tas mums dos laiku iesniegt vēl citus pierādījumus," sacīja Osmane.

Tiesas sēdē ceturtdien piedalījās Tieslietu ministrijas (TM) pārstāvis. Ministrijā informēja, ka tiesa ceturtdien neskatīja lietu pēc būtības, bet notikusi sagatavošanās nākamajai sēdei, kurā skatīs pēc būtības jautājumu, vai K. Brices adopcija atbilst bērna interesēm.

Tiesa ceturtdien arī noteica, kāda informācija sociālajiem dienestiem jāsniedz līdz sēdes dienai, kā arī noteica to personu loku, kas varēs piedalīties tiesas sēdē.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas sociālie dienesti pirms vairākiem gadiem izņēma Lailas Brices meitu no ģimenes. Sieviete vērsās Latvijas iestādēs, lūdzot palīdzību meitu atgūt. Visi apstākļi, kādēļ bērns no ģimenes tika izņemts, oficiāli netiek atklāti. Māte teica, ka bērnu atstājusi vienu, jo bija jāsteidzas uz darbu.

TM pārstāvis tiesā uztur pozīciju, ka adopcijas lieta jāizskata Latvijā. Ministrija arī uzsver apstākli, ka Lielbritānijas iestādes neinformēja Latvijas pusi par bērna izņemšanu no Latvijas valstspiederīgā ģimenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!