Zvērinātu advokātu padome (ZAP) noraidījusi bijušās tiesneses Sandras Grebes iesniegumu uzņemt viņu advokātu kolēģijā, aģentūra LETA uzzināja ZAP. Kā paskaidroja ZAP priekšsēdētājs Aivars Niedre, aizklāti balsojot, vairākums padomes locekļu bijuši pret Grebes uzņemšanu advokātu kolēģijā.
Niedre atzina, ka vairāki padomes locekļi pauduši neapmierinātību par Grebes izteikumiem intervijā laikrakstam "Vakara Ziņas", kur viņa salīdzinājusi tiesnešu un advokātu darba apjomu un par to saņemamo atalgojumu.

Grebe gan paskaidrojusi, ka intervētājs viņas teikto ir nepareizi interpretējis, un, ja intervijas saturs pirms publicēšanās būtu viņai parādīts, nekas tāds laikrakstā neparādītos, taču padome tomēr nolēmusi pret Grebes uzņemšanu.

Niedre skaidroja, ka pēc sešiem mēnešiem advokāta amata pretendente var atkārtoti vērsties ar iesniegumu ZAP un lūgt viņu uzņemt kolēģijā. Advokāta eksāmenu Grebe ir nokārtojusi, un šī eksāmena rezultāti ir spēkā vienu gadu.

Grebe no tiesneša amata tika atbrīvota pagājušajā gadā, pēc tam, kad Tiesnešu disciplinārkolēģija bija saskatījusi viņas darbā vairākus likuma pārkāpumus, izskatot laulības šķiršanas lietas.

Grebe ir iesniegusi sūdzību arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā, jo uzskata, ka ir pārkāptas viņas tiesības, neļaujot pārsūdzēt Saeimas lēmumu par viņas atlaišanu no amata. Grebe savu atlaišanu uzskata par nepamatotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!