Igors Freimanis un Larisa Krivencova Latvijas Zvērinātu advokātu padomē 19. septembrī iesnieguši sūdzību par zvērināta advokāta Edgara Lešinska rīcību.
Sūdzības iesniedzēji sūdzībā norāda, ka advokāts viņus "patvaļīgi izstūmis no dzīvokļa īpašuma valdījuma un izlicis no dzīvokļa bez tiesas sprieduma. Sūdzībā arī ir norādīts, ka Lešinskis, pēc viņa teiktā, rīkojās sava pilnvaras devēja uzdevumā, taču pilnvaru neuzrādīja.

Sūdzības iesniedzēji atzīst, ka 15. septembrī Lešinskis nosūtīja viņu advokātam pilnvaras kopiju no SIA "Akva un Būve" pilnvarotā pārstāvja Alekseja Derjabina. Taču Freimanis un Krivencovs secina, ka Lešinskis ir pilnvarots vienīgi pārstāvēt SIA "Akva un būve" tiesās, šķīrējtiesās, valsts un pašvaldības un citās iestādēs. Tiesības rīkoties ar uzņēmuma īpašumiem un veikt jebkādas darbības pret fiziskām personām un tām piederošo mantu viņam nav piešķirtas, uzskata sūdzības iesniedzēji.

Pēc sūdzības autoru domām, pārsniedzot pilnvaras robežas, zvērināts advokāts Lešinskis ne vien rīkojies prettiesiski pret viņiem, bet arī pret savu klientu.

Jau ziņots, ka iepriekš Lešinskis izplatījis paziņojumu, kurā noraidījis viņam izvirzīto apsūdzību pielīdzināšanu Viktora Tihonova lietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!