Uz NATO provinču atjaunošanas vienību Meimanā, Farjabas provincē Afganistānā otrdien dosies Ārlietu ministrijas Divpusējo attiecību departamenta speciālists Rūdolfs Brēmanis, kurš nomainīs līdzšinējo Latvijas politisko padomnieku Afganistānā Pēteri Veitu, informē Ārlietu ministrijā (ĀM).
Latvijas jaunais politiskais padomnieks Meimanā uzturēsies no 27. maija līdz 27.oktobrim.


Latvijas padomnieks Farjabas provincē nodarbosies ar provinces politiskās situācijas analīzi, konsultēs Latvijas kontingenta komandieri un Norvēģijas vadītā Meimanas vienības komandieri, sniegs padomu vietējās administrācijas pārstāvjiem, sadarbosies ar afgāņu nevalstiskajām organizācijām projektu izstrādāšanā un ārvalstu finansējuma piesaistīšanā, kā arī sniegs ieteikumus turpmākajai Latvijas koordinētai un visaptverošai palīdzībai Afganistānai.


Politiskais padomnieks turpinās Latvijas finansēto civilās palīdzības projektu Afganistānā vadību un uzraudzību. Līdz ar jaunā politiskā padomnieka darba uzsākšanu plānots lielāku uzsvaru likt arī uz Latvijas un Afganistānas diplomātisko sakaru attīstīšanu.


Politiskā padomnieka darbība Meimanas provincē ir viens no pasākumiem, ko Latvija īsteno, lai sniegtu ieguldījumu Afganistānas stabilizācijas, atjaunošanas un ekonomiskās attīstības procesā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku dislokācijas rajonā.


NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) misijas vadlīnijas paredz drošības, pārvaldes un attīstības veicināšanu Afganistānā. Pārvaldes un attīstības jomās ISAF ir nepieciešamā civilā ekspertīze, tāpēc NATO dalībvalstis papildus militārajam kontingentam Afganistānā izvieto arī civilos padomniekus un nozaru ekspertus.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!