Foto: Aizsardzības ministrija
Svētdien aptuveni plkst.12.30 pēc Latvijas laika Afganistānā, Farjābas provincē, atbalstot apšaudē nonākušos Afganistānas policistus, vieglu ievainojumu ir guvis Latvijas kontingenta karavīrs, kurš pilda dienesta pienākumus Meimenā izvietotajā Provinču atjaunošanas vienībā.

Par to informēja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa.

Ievainotais karavīrs pēc neatliekamās palīdzības sniegšanas evakuēts uz bāzes hospitāli, kur tiek sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība.

Karavīrs personīgi jau ir sazinājies ar saviem tuviniekiem.

Atsaucoties uz valsts noteiktajām fizisko personu datu aizsardzības prasībām, informācija par karavīra personību, medicīnisko diagnozi un ārstēšanas prognozi netiks sniegta, norādīja ministrijā.

Svētdien Latvijas un Norvēģijas karavīru vienība devās neitralizēt atbildības rajonā atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus. Saņemot informāciju par uzbrukumu Afganistānas Nacionālās policijas postenim, Latvijas vienības komandieris pieņēma lēmumu sniegt uguns atbalstu vietējiem policistiem, kuri jau bija iesaistījusies apšaudē ar nemierniekiem. Atvairot uzbrukumu postenim, apšaudē vieglu ievainojumu guva viens no Latvijas karavīriem.

No 25.maija līdz 15.jūnijam norisinājās Latvijas kontingenta rotācija Afganistānā un vairāk nekā 180 karavīri uz operāciju rajonu devās vairākās grupās.

Jaunā Latvijas kontingenta sastāvā ir iekļauta jauna vienība un personāls, kas sadarbībā ar Norvēģijas karavīriem sniedz būtisku atbalstu Farjābas provincē izvietotās Afganistānas Nacionālās armijas brigādes štāba un viena bataljona vadības un personāla apmācībā un uzdevumu izpildē. Šādi Latvijas bruņotie spēki pastiprina atbalstu Afganistānas armijas spēju attīstībai un drošības situācijas kontroles pārņemšanai pašu spēkiem.

NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Afganistānā Latvija piedalās kopš 2003.gada februāra. Tās mērķis ir sniegt atbalstu Afganistānas valdībai stabilizācijas un atjaunošanas procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!