Foto: LETA
Saeima ceturtdien atbalstīja "Saskaņas centra" (SC) frakcijas deputāta Valērija Agešina ievēlēšanu Saeimas Nacionālās drošības komisijā (NDK), viņš tur darbosies pielaidi darbam ar valsts noslēpumu neieguvušā Andreja Elksniņa (SC) vietā.

Līdz ar Agešina izvirzīšanu darbam NDKSaeima nobalsoja par deputātu sastāva izmaiņām arī citās Saeimas komisijās –Agešins ir atsaukts  no Eiropas lietukomisijas, kurā turpmāk darbosies viņa frakcijas biedrs Ivars Zariņš, savukārtviņa vietā Pieprasījumu komisijā ievēlēts Elksniņš.

 Agešins iepriekš portālam "Delfi"pastāstīja – abi iepriekš virzītie SC kandidāti darbam šajā komisijā –frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs un Elksniņš – no Satversmesaizsardzības biroja nesaņēma pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, kasnepieciešama, lai varētu darboties šajā komisijā. Tāpēc šoreiz nolemts virzītkandidātu, kuram šī pielaide ir.

 "Man ar to nekad nav bijušas problēmas– ne 8., ne 9., ne 10., ne 11.Saeimā. Šī pielaide man ir nepieciešama, jo līdzšim strādāju Eiropas lietu komisijā," sacīja deputāts.

 Uz jautājumu, ko vēlas panākt līdz arkļūšanu par NDK locekli, viņš norādīja, ka ik pa laikam saņem iedzīvotājusūdzības par situācijām, kurās būtu nepieciešama izmeklēšanas dienestuiejaukšanās un kompetence. Līdz ar darbošanos NDK deputāts par to varētu ātrākinformēt konkrētus dienestus, piemēram, Drošības policiju.

 "Iespējams, tas ātrāk palīdzēs apkarotbandītismu," piebilda Agešins.

 Viņš gan uzsvēra – viņa prioritāte,darbojoties Saeimas komisijās, arī turpmāk būs Juridiskā komisija un NDK būšototrajā vietā.

 Jau vēstīts, ka līdz šim pielaide darbam arvalsts noslēpumu atteikta kopumā trīs SC frakcijas deputātiem - Elksniņam, tāpat arī JānimUrbanovičam un Sergejam Mirskim.

NDK strādā pa vienam deputātam no Saeimāpārstāvētajām politiskajām partijām. Komisijas vadītājs ir Reformu partijaslīderis Valdis Zatlers, viņa vietnieks ir "Vienotības" frakcijasvadītājs Dzintars Zaķis, Nacionālo apvienību pārstāv Jānis Dombrava, bet Zaļoun zemnieku savienību – deputāts Raimonds Vējonis.

 Zatlera prombūtnes laikā komisijas vadība uzticēta viņavietniekam Zaķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!