Piektdien uz Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku galveno Misi pulcējās tūkstošiem ticīgo, lai noklausītos kardināla Jāņa Pujata uzrunu, informēja Romas katoļu baznīcas Latvijā Informācijas centrā.
Savā galvenajā gadskārtējā uzrunā Aglonas svētkos kardināls Jānis Pujats plānojis uzsvērt dialoga nozīmi starp Baznīcu un sabiedrību.

Uzrunājot tūkstošiem ticīgo, kardināls bija plānojis uzsvērt vairākas sabiedrībā pastāvošas problēmas, ko rada kristīgo vērtību ignorēšana, proti - noziedzības pieaugums, nabadzība, ģimeņu nestabilitāte, iedzīvotāju skaita samazināšanās.

Kardināls uzskata, ka šīs problēmas nevar atrisināt ar cilvēcisko gudrību vien, bet, lai paceltu tikumisko un materiālo līmeni, ir nepieciešami augstāki mērķi, kurus norāda Kristus evaņģēlijs, kā arī sadarbība starp galvenajām struktūrām, to vidū starp valsts institūcijām, Baznīcu, skolu un plašsaziņas līdzekļiem.

Svinīgajā svētku Misē plkst.12 piedalīsies arī Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš speciāli ieradīsies no vasaras olimpiskajām spēlēm Pekinā, visi Latvijas bīskapi, Baltkrievijas arhibīskaps metropolīts Tadeušs Kondruševičs, Vitebskas bīskaps Vladislavs Bļins, Ukrainas bīskaps Jānis Purvinskis.

Piektdien no plkst.1 līdz 7 ilgs adorācija bazilikā. Plkst.9 notiks Sv.Mise jaunatnei. Uz Rožukroni katoļticīgie pulcēsies plkst.11.

Svētku galvenā Sv.Mise, Dievmātes litānija un Euharistiskā procesija sāksies plkst.12, ko katoļticīgie tiešraidē varēs vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanālā. Uz Misi ieradīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers un citas amatpersonas.

Vispusīgu ieskatu svētku norisēs atspoguļos raidījums "Aglonas svētku hronika", kas LTV 1.kanālā būs vērojams šovakar plkst.23.25. Tas ļaus ieklausīties arī kardināla Jāņa Pujata sprediķī.

Aglonas bazilika jau sen kļuvusi par vienu no nozīmīgākajām svētvietām ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā. Aglonā pulcējas garīgā ceļa meklējumos esoši cilvēki no daudzām pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!