Rīgas pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs par neattaisnotu darba kavēšanu izteicis rājienu ar tiesas lēmumu amatā atjaunotajam Rīgas Kurzemes rajona izpilddirektoram Armandam Agrumam, pastāstīja Grīnberga preses sekretārs Uģis Vidauskis.
Rīgas apgabaltiesa 29.oktobrī atzina par spēkā neesošu no tā izdošanas dienas Grīnberga 2007.gada 2.novembrī parakstīto darba devēja uzteikumu un rīkojumu par Agruma atstādināšanu no Kurzemes rajona izpilddirektora amata.

Tāpat tiesa piedzina no Rīgas domes par labu Agrumam vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējumu no 2007.gada 27.novembra līdz šā gada 29.oktobrim - kopumā 11 282 latus. Spriedums par atjaunošanu amatā un naudas piedziņu stājās spēkā tā pasludināšanas brīdī un izpildāms nekavējoties.

Pašvaldība apgabaltiesas spriedumu kasācijas kārtībā pārsūdzējusi Augstākās tiesas Senātā, norādīja Vidauskis.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti jau novembra sākumā nolēma Agrumam piešķirt 11 282 latu kompensāciju no domes Rezerves fonda. Ja augstākās tiesu instances lēmums būs labvēlīgs pašvaldībai, tad Agrumam šī summa būs Rīgas domei jāatdod.

Līdz ar Agruma atjaunošanu darbā no amata jāatbrīvo pašreizējais Kurzemes rajona izpilddirektors Orvils Heniņš (LSDSP).

Heniņš jau novembra sākumā saņēma darba uzteikumu, ka pēc mēneša amats ir jāatstāj. Līdz brīdim, kamēr tiks atbrīvota izpilddirektora vieta, Agrums norīkots citā amatā, saņemot izpilddirektora atalgojumu.

Kā iepriekš norādīja Agrums, viņš esot iecelts šajā izpilddirekcijā par sekretāru, kas ir sešas kategorijas zemāks amats.

Heniņš no amata pagaidām vēl nav atbrīvots, un uzteikuma termiņš pagarināts līdz 29.janvārim. Vidauskis skaidroja, ka Agrums darbā neierodoties, ar viņu kontaktēties neesot iespējams, tādēļ pašvaldība nodrošinājusies, lai Kurzemes rajona izpilddirekcija nepaliktu bez vadītāja.

Agrums savukārt uzskata, ka tiesas lēmums netiek pildīts un viņš faktiski amatā nav atjaunots.

Kā skaidroja Agrums, Grīnbergam atbilstoši pašvaldības nolikumam ir pienākums ierosināt sasaukt Rīgas domes sēdi, lai pieņemtu lēmumu par Heniņa atbrīvošanu no Kurzemes rajona izpilddirektora amata un viņa atjaunošanu amatā.

Agrums norādīja, ka "dome pagaidām neuzskata par vajadzīgu likumīgi darboties un pildīt tiesas spriedumu, bet gan ņirgājas un piešķir amatu, kas atbrīvojies dekrētā aizgājušas sekretāres dēļ". Tāpat Agrums uzsvēra, ka viņam netiekot piešķirts likumīgais atvaļinājums, kas pienākoties par 11 mēnešiem pēc atjaunošanas izpilddirektora amatā.

Vidauskis skaidroja, ka sekretāra amats bijusi vienīgā pašlaik brīvā amata vakance izpilddirekcijā, bet Heniņš par darba attiecību pārtraukšanu esot jābrīdina mēnesi iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!