Armands Agrums atkal tiks atbrīvots no Rīgas Kurzemes rajona izpilddirektora amata, uzzināja Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Šoreiz gan par izpilddirektora amata atstāšanu starp Agrumu un pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču (LPP/LC) noslēgta vienošanās par darba tiesisko attiecību izbeigšanu no 30.oktobra.

Kā ziņots, no 30.oktobra tiek likvidēta Kurzemes rajona izpilddirekcija, kuras funkcijas pārņems pašreizējā Zemgales priekšpilsētas izpilddirekcija, kura turpmāk tiks dēvēta par Rīgas Pārdaugavas izpilddirekciju.

Vienošanās paredz, ka Agrums saņems atlaišanas pabalstu 0,95 vidējās mēneša izpeļņas apmērā. Vienošanās stājas spēkā, kad pašvaldība izpildīs Agruma ierosinātās civillietas izlīgumā paredzētās saistības.

Mierizlīgums paredz, ka Agrumam tiks piešķirti 24 557 lati. No šīs summas 18 589 lati ir kompensācija par piespiedu darba kavējumu no pagājušā gada rudens līdz šā gada jūlijam.

Rīgas domes budžetā mierizlīgumam bija paredzēti 19 088 lati, tādēļ komiteja šodien nolēma kompensācijas izmaksai piešķirt papildu 5470 latus no pašvaldības rezerves fonda.

Komiteja arī atbalstīja Agruma atbrīvošanu no amata. Galīgais lēmums būs jāpieņem domes sēdē.

Kā ziņots, Radzevičs šā gada 15.jūlijā izdeva rīkojumu par Armanda Agruma atjaunošanu Kurzemes rajona izpilddirektora amatā, kā rezultātā darba devēja uzteikumu saņēma rajona izpilddirektors Orvils Heniņš.

Par to Heniņam trešdien komiteja nolēma piešķirt gandrīz 8000 latu kompensāciju.

Radzevičs izpildīja Rīgas apgabaltiesas pagājušā gada 29.oktobra lēmumu, kuru ar šī gada 3.jūniju atstāja spēkā Augstākās tiesas Senāts.

Augstākās tiesas Senāts 3.jūnijā nolēma nemainīt spriedumu 2007.gadā no amata atbrīvotā Rīgas Kurzemes rajona izpilddirektora Armanda Agruma strīdā ar pašvaldību par viņa atbrīvošanas no amata tiesiskumu. 2008.gada 29.oktobrī Rīgas apgabaltiesa nolēma Agrumu amatā atjaunot.

Rīgas apgabaltiesa savulaik atzina par spēkā neesošu no tā izdošanas dienas Rīgas pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga 2007.gada 2.novembrī parakstīto darba devēja uzteikumu un rīkojumu par Agruma atstādināšanu no darba. Tāpat tiesa piedzina no Rīgas domes par labu Agrumam vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējumu no 2007.gada 27.novembra līdz 2008.gada 29.oktobrim - kopumā 11 281 latu.

Rīgas dome šo summu Agrumam piešķīra no rezerves fonda.

Par šo spriedumu pašvaldība iesniedza kasācijas sūdzību Senātā, kas to 3.jūnijā noraidīja.

Agrums no izpilddirektora amata tika atstādināts, pamatojoties uz Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes veiktajā pārbaudē konstatētajiem pārkāpumiem un arī Juridiskās pārvaldes atzinuma par Kurzemes rajona izpilddirekcijas finansiāli saimnieciskās darbības revīziju par 2007.gada pirmajiem diviem mēnešiem. Agrumam tika piemērots disciplinārsods.

Komentējot revīzijas rezultātus, Agrums toreiz sacīja, ka Audita un revīzijas pārvaldes pārbaudē konstatētie pārkāpumi ir izpilddirekcijas darba nepilnības, kuras nekādā veidā nav negatīvi ietekmējušas pašvaldības finansiālo stāvokli. Turklāt norādītās nepilnības novērstas, ko atzinusi arī Audita un revīzijas pārvalde.

Tomēr Rīgas dome ārkārtas sēdē 2007.gada 27.novembrī nolēma Agrumu atbrīvot no amata. Viņa vietā tika nolemts iecelt Orvilu Heniņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!