Rīgas vicemērs Almers Ludviks (LPP/LC) nosūtījis vēstuli ekonomikas ministram Kasparam Gerhardam (TB/LNNK), aicinot veikt nepieciešamās izmaiņas normatīvajos aktos, lai ierobežotu to uzņēmumu darbību, par kurām Valsts policijā saņemti iesniegumi par tūristu apkrāpšanas gadījumiem.
"Tuvojas tūrisma sezona, un Rīgas dome būs pirmā instance, kas saņems pārmetumus par negodīgu rīcību pret tūristiem pilsētas bāros un kafejnīcās. Taču jau apzināts, ka pašvaldības rīcības ir ierobežotas. Tai nav iespēju reglamentēt krogu un kafejnīcu darbību. Savukārt Pašvaldības policijai nav pilnvaru risināt apkrāpšanas gadījumus. Tikai Ekonomikas ministrijas (EM) veiktās izmaiņas normatīvo aktu bāzē ļautu tūristu apkrāpšanu risināt kompleksi un sistemātiski vai pat izskaust pilnībā," uzskata Ludviks.

2008. gada novembrī EM Ārējo ekonomisko attiecību un tirdzniecības politikas departamenta direktora vietniece Marina Paņkova informēja Rīgas vicemēru, ka Ekonomikas ministrija izvērtē nepieciešamās izmaiņas normatīvajā bāzē, kas ierobežotu to uzņēmumu darbību, par kuriem tiek saņemtas sūdzības. Sanāksmē Rīgas domē piedalījās arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis un Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Uldis Vītoliņš un Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centra vadītājas vietnieks Dainis Bricis. Sanāksmes dalībnieki secināja, ka katras institūcijas rīcība savu pilnvaru ietvaros nevar novērst tūristu apkrāpšanu un nepieciešamas izmaiņas normatīvo aktu bāzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!