Aptuveni 60 jaunieši sestdien Rīgas ielās riteņbraucienā "Vai Tavas dzīves vīzija ir TeleVīzija?" aicināja cilvēkus neaizvietot sirsnīgās un cilvēcīgās attiecības ģimenē un skolā ar televīzijas skatīšanos un laika pavadīšanu pie datora.
Rīgas Atkarības profilakses centra (RAPC) sociālā darba speciālists Valts Ābele pastāstīja, ka velobraucienā piedalījās desmit līdz 18 gadus veci jaunieši.

Velobraucienam starts tika dots pie Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas ēkas. Tas turpinājās maršrutā: Cēsu iela-Tallinas iela-A.Briāna iela-K.Valdemāra iela līdz Rīgas Kongresu namam.

Braucienā katrs dalībnieks devās ar krāsainu balonu, uz kura citi dalībnieki bija uzrakstījuši savas domas. Brauciena noslēgumā pie Kongresu nama baloni tika palaisti debesīs.

Ābele akciju uzskata par veiksmīgu, jo brauciena dalībniekiem izdevās piesaistīt garāmgājēju uzmanību. Cilvēki nākuši klāt riteņbraucējiem un interesējušies par kampaņu.

RAPC katru rudeni rīko līdzīgu veloakciju, rosinot sabiedrībā diskusiju par kādu no atkarībām.

Šī gada veloakcija simboliskā veidā sāks RAPC organizēto pasākumu kampaņu Rīgas sākumskolās, kura turpināsies līdz decembrim. Kampaņas mērķauditorija būs sākumskolu 3.klases skolēni, viņu skolotāji un vecāki.

Centra speciālisti izstrādājuši īpašu diskusiju ciklu skolēniem, lai padziļinātu izpratni par televīzijas un datora ietekmi uz bērnu ikdienu, attiecībām un veselību. Skolotājiem ir paredzētas lekcijas par televīzijas un datora ietekmi uz bērna uzvedību un attīstību. Plānotas arī sarunas ar vecākiem par televīzijas un datora atkarības problēmas saistību ar ģimenes emocionālo klimatu.

Lai sarunas un diskusijas par atkarības profilakses tēmām būtu vieglāk un interesantāk uztveramas bērniem, centra speciālisti speciāli sākumskolu kampaņai izveidojuši aizraujošu galda spēli bērniem "Gudrais Runcis jautā". Tas ir metodisks materiāls skolotājiem, psihologiem, sociālajiem pedagogiem un vecākiem. Kampaņas laikā spēles komplektu saņems katra Rīgas skola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!