Lai saistībā ar militārajām mācībām neradītu draudus cilvēku drošībai, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) lūdz sēņotājus un ogotājus atturēties no patvaļīgas iekļūšanas Ādažu militārajā poligonā.
Piektdien poligonā ieklīdušu cilvēku dēļ aizkavējušās policijas mācības, informēja NBS Preses un informācijas nodaļas priekšnieks Uldis Davidovs.

Viņš pastāstīja, ka armija piektdien atļāvusi policijai izmantot poligona teritoriju šaušanas mācībām, taču mācību sākums aizkavējies par vairāk nekā trim stundām, kopumā militārā policija no poligona teritorijas izraidījusi vairāk nekā desmit cilvēku.

Davidovs skaidroja - šogad šis ir pirmais gadījums, kad sēņotāji un ogotāji ieklīst poligonā, iepriekš šī problēma nav bijusi aktuāla tāpēc, ka laiks bijis saulains un sauss un mežos vēl nav bijis sēņu un ogu.

Savukārt pērn, kad visā Latvijā plosījās mežu ugunsgrēki, tie negāja secen arī Ādažu poligonam, kas tāpat, pauda Davidovs, apliecina nepiederošu personu klātesamību poligonā. "Ugunsgrēks jau nevar izcelties pats no sevis, praktiski vienmēr tas izceļas cilvēku neuzmanības dēļ," sacīja armijas preses dienesta priekšnieks.

Viņš aicināja iedzīvotājus ievērot gar poligona robežu novietotos brīdinājuma uzrakstus un ar sapratni izturēties pret militārajā poligona teritorijā noteiktajiem noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!