Partijas “Jaunais laiks” valde aicina koalīciju atlikt jaunā Azartspēļu un izložu likuma izskatīšanu galīgajā lasījuma Saeimā līdz 24.novembrim, jo Saeimas Budžeta komisijas atbalstītais likumprojekts ir pretējs koalīcijas padomes sēdē lemtajam, informēja JL.
Komisijas atbalstītais projekts paredz, ka pašvaldības nevarēs ierobežot azartspēļu rīkošanu savā teritorijā, kā to, piemēram, izdarījusi Rīga, nosakot, ka azartspēles varēs rīkot tikai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās.

“Jaunais laiks” otrdienas vakarā izplatītajā paziņojumā pauž sašutumu “par Tautas partijas divkosību - līdz šim tā publiski iestājās par azartspēļu rīkošanas ierobežojumiem Rīgā, taču Tautas partijas Saeimas deputātu priekšlikums Azartspēļu un izložu likmprojektā atļauj visā Rīgā un vēl 16 pašvaldībās atgriezties azartspēlēm”.

Likumprojektā iestrādātais priekšlikums, paredz, ka pašvaldībai būs jāsniedz atļauja azartspēlēm, ja uzņēmumus azartspēļu atļaujas saņemšanai būs iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus. Tas nozīmē, ka azartspēļu izplatības ierobežošana, piemēram, galvaspilsētā vairs nebūs spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!