Iestājoties ērču aktivitātes sezonai, SIA “Palīdzības dienests” vakcinācijas kabinets piedāvā iedzīvotājiem iespēju vakcinēties pret ērču encefalītu jebkurā interesentiem izdevīgā laikā – gan vakaros pēc darba laika beigām, gan brīvdienās, kā arī izbraucot uzņēmumos uz vietas un neaizkavējot darba procesu.
SIA “Palīdzības dienests” brīdina, ka ir pēdējais laiks vakcinēties pret ērču encefalītu, jo ērces kļūst aktīvas, kad vidējā gaisa temperatūra ir apmēram plus seši grādi pēc Celsija.

Tāpat izbraukuma vakcināciju var pasūtīt arī internetā ērču encefalītam veltītajā specializētajā mājas lapā www.erces.lv. Tur sadaļā “Kur vakcinēties” (Pieteikt izbraukumu) ir jāaizpilda anketa par izbraukuma vakcināciju.

Veicot pilnu vakcinācijas kursu, tiek garantēta imunitāte pret ērču encefalītu, jo tiek veikta drošām un klīniski pārbaudītām vakcīnām “Encepur Adults” un “Encepur Children” (Vācijas firmas “Chiron Behring” vakcīnas). Pēc “Encepur” vakcīnu lietošanas nav konstatēts neviens saslimšanas gadījums ar ērču encefalītu, apgalvo SIA “Palīdzības dienests” speciālisti.

“Encepur Children” ir vienīgās Latvijā pieejamās īpaši bērniem no 1 līdz 12 gadu vecumam paredzētās vakcīnas. Tā nesatur konservantu vai stabilizatoru un mazina blakusparādību risku.

Ērču encefalīts ir bīstama infekcijas slimība, kuras smagākās sekas ir kustību traucējumi un paralīze, kā arī nāve. Latvija jau vairākus gadus ieņem vienu no pirmajām vietām Eiropā ērču encefalīta saslimstības ziņā. 2002. gadā ar ērču encefalītu saslimuši 153 Latvijas iedzīvotāji, no tiem 1 miris. Kopā saslimuši 19 bērni.

Pēdējo desmit gadu laikā Latvijā ar ērču encefalītu slimojuši 7467 cilvēki, no kuriem 59 miruši. 2002. gadā puse no ērcēm, ko iedzīvotāji atnesa uz pārbaudi Sabiedrības Veselības aģentūrā, bijušas inficētas ar encefalīta vīrusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!