Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus ziņot, kurās vietās rīta un vakara sastrēguma stundās apmācības braucieni traucē pārējo transportlīdzekļu satiksmi, informē pašvaldībā.
Pašvaldībā informē, ka februāra vidū stājās spēkā grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos, kas pašvaldībām ļauj savā teritorijā noteikt ceļus, pa kuriem sastrēgumu laikā no plkst. 7.00 līdz 10.00 un no plkst. 16.00 līdz 20.00 aizliegti mācību braucieni.

Ņemot vērā, ka jau agrāk iedzīvotāji RD Satiksmes departamentam ir rakstījuši, ka mācību automašīnas papildus apgrūtina pārējo transportlīdzekļu kustību sastrēguma stundās, Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus ziņot par to, vai un kurās vietās mācību braucieni sastrēguma stundu laikā būtu ierobežojami.

Lai noteiktu, vai un kurās vietās pilsētā būtu nepieciešamas apmācības transporta satiksmes izmaiņas sastrēguma stundu laikā, RD Satiksmes departaments apzinās gan iedzīvotāju, gan autoskolu, gan sabiedriskā transporta, vieglo taksometru un maršruta autobusu pārvadātāju viedokli.

Iedzīvotāji ir aicināti izteikt savu viedokli līdz 4. aprīlim, ziņojot Rīgas domes Satiksmes departamenta mājas lapā www.rdsd.lv vai rakstot vēstuli Rīgas domes Satiksmes departamentam, Rīgā, Ģertrūdes ielā 36, LV- 1011.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!