5. oktobrī Dobeles vēsturiskajā tirgus laukumā jau trešo gadu vērienīgi tiks svinēti Ābolu svētki.

Dobeli pamatoti dēvē par ābolu lielpilsētu, jo te ir senas ābolu audzēšanas tradīcijas, un arī pašlaik Latvijas Valsts Augļkopības institūta dārzos tiek audzētas 600 dažādu ābeļu šķirnes un hibrīdi. Tāpēc likumsakarīgi, ka Dobeles novada pašvaldība svētkus rīko sadarbībā ar augļkopības institūtu.

Tā plašajā stendā visas dienas garumā būs skatāmas, nopērkamas un degustējamas dažādas ābolu šķirnes un jaunie pārstrādes produkti. Institūta darbinieki konsultēs visus interesentus par jebkuru ar augļkopību saistītu jautājumu un būs sarūpējuši izglītojošas atrakcijas ar un par āboliem.

Tirgus laukumā lauku labumus un savus izstrādājumus piedāvās zemnieki un amatnieki. Svētku svinīgā atklāšana, kuras laikā tiks piešķirts īpašais Ābolu ordenis, notiks pulksten 11. Pērn to saņēma zinātniece, enerģiskā ābolu popularizētāja Māra Skrīvele.

Svētku apmeklētājiem sagatavota plaša programma – smagākā ābola svēršana, jautras ābolu spēles, ābolu zaptes un ābolu tējas baudīšana, sulas spiešana ar "Pūres Dzirnu" mobilo spiedi, Dobeles Bērnu un jauniešu centra Zaļās nometnes dalībnieku fotogrāfiju izstāde - konkurss un labāko darbu autoru apbalvošana.

Norisināsies arī konkurss "Ābols manā ēdienkartē", un kafejnīcas "Karavāna" šefpavāra Germana vadībā notiks ābolu ēdienu gatavošanas meistarklase "Tik dažādais ābols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!