Foto: LETA
"Delna" aicinās 9. un arī 10.Saeimas deputāti Silvu Bendrāti (JL) nolikt Saeimas deputātes mandātu, informēja "Sabiedrība par atklātību "Delna"" padomes priekšsēdētāja Inese Voika.

Bendrāte vairāk nekā trīspadsmit gadus slēpusi to, ka Lemberga vietā un par viņa naudu iegādājusies kapitāldaļas "Kurzemes radio". Turklāt, pēc Bendrātes vārdiem spriežot, līgums, kas viņu faktiski padarīja par Lemberga marioneti, vēl joprojām ir spēkā un pirkuma nauda nav atmaksāta.

Voika sacīja, ka ir plānots sazināties ar Bendrāti un izskaidrot viņai, kas ir pamatā vēlētāju uzticības zaudēšanai un kādēļ viņa nevarot būt deputāte. "Viņai ir laba iespēja nolikt 9. Saeimas deputāta mandātu, kas viņai patlaban ir. Mēs aicinām iedzīvotājus rakstīt vēstules Bendrātei un stāstīt, kā viņi vērtē deputātes rīcību. Te ir runa par politisko atbildību un uzticību, ko vēlētāji ir devuši un kas, mūsuprāt, ir pārkāpta. Mēs rakstīsim arī "Vienotībai", aicinot izvērtēt Bendrātes atrašanos "Vienotības" valdē un citos atbildīgos amatos. Šāda rīcība ir tieši saistīta ar politisko atbildību, atklātību politikā un atbildības uzņemšanos par konkrētiem notikumiem. Nevar pateikt, ka tas ir bijis pagātnē un vairs nav svarīgs," teica Voika.

Kā ziņots, prokuratūra un arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir saņēmuši portāla "pietiek.com" veidotāju iesniegumus, kuros viņi aicina izvērtēt informāciju par 9. un arī 10.Saeimas deputātes Bendrātes slēgto trasta līgumu ar Ventspils mēru Lembergu.

Prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks teica, ka iesniegums ir saņemts, bet par tā tālāko virzību vēl nav izlemts. Līdzīga atbilde bija arī no KNAB preses pārstāves Ievas Karlsbergas, kura apliecināja, ka KNAB izvērtē saņemto iesniegumu, lai lemtu par tālākajām darbībām.

Kā liecina Bendrātes un Lemberga noslēgtais trasta līgums, Ventspils mērs piešķīris Bendrātei (toreiz - Ērmanei) tiesības viņa vietā un par viņa naudu, bet uz viņas vārda iegādāties kapitāldaļas SIA "Kurzemes radio".

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") aģentūrai LETA sacīja, ka nekad sevi nav uzskatījis par SIA "Kurzemes radio" kapitāla daļu turētāju.

"Ne personīgi, ne pastarpināti zem Bendrātes vārda nekad neesmu uzskatījis sevi par "Kurzemes radio" daļu turētāju," sacīja Lembergs. Ventspils mērs neatceroties, ka starp viņu un Bendrāti pirms 13 gadiem, kas esot pietiekami sena pagātne, būtu noslēgts šāds trasta līgums. "Pēdējos astoņos gados esmu Bendrāti saticis apmēram divas reizes," sacīja Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!