Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) valdes loceklis Aigars Jirgens aicinās izslēgt no partijas Rīgas domes deputātus Jāni Karpoviču un Valdi Kalnozolu, jo viņi, pretēji partijas valdes lēmumam, piekrituši uzņemties domes komiteju vadību.
Jirgens BNS un laikrakstam "Diena" sacīja, ka viņu piekrišana ieņemt komiteju vadītāju vietas ir "de facto" pievienošanās sociāldemokrātu un apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) koalīcijai, kas esot pret valdes lēmumu un partijas ideoloģiju. "Ja cilvēki ir politiskajā organizācijā, viņiem ir jārēķinās ar partijas lēmumiem. Ja viņi paliks nesodīti, tas atstās iespaidu uz partijas biedru morāli, jo liks domāt, ka ir iespējami gadījumi, ka personīgās intereses ir augstākas par partijas interesēm," teica Jirgens.

Viņš arī pastāstīja, ka ir TB/LNNK valdes biedri, kas domā, ka vispirms vajadzētu Kalnozolam un Karpovičam ieteikt pašiem atteikties no šiem amatiem vai izteikt vienkārši rājienu.

Jau ziņots, ka TB/LNNK valde ceturtdien izskatīs Karpoviča un Kalnozola rīcību, jo viņi pēc savas iniciatīvas uzņēmušies komiteju vadību.

Partijas priekšsēdētājs Māris Grīnblats iepriekš sacīja, ka TB/LNNK vadība norobežojusies no divu partijas pārstāvju ievēlēšanas domes komiteju vadībā un grasās ceturtdien vērtēt viņu rīcību valdes sēdē, jo ievēlēšana esot deputātu iniciatīva, kas nav saskaņota ar domes frakciju. "Tā ir šo deputātu personīgā atbildība, ka viņi nolēmuši ieņemt komiteju amatus, kas pieder pie Rīgas domes vadības," BNS teica Grīnblats.

Viņš skaidroja, ka TB/LNNK Rīgas domes frakcija pirmdien pieņēmusi lēmumu nepiedalīties komiteju vadības veidošanā un nav devusi sociāldemokrātiem "nekādu mājienu" par iespējamo sadarbību. Otrdienas vakarā par domes Vides komitejas vadītāju ievēlēja "tēvzemieti" Valdi Kalnozolu, bet par Komunālās un dzīvokļu jautājumu komitejas vadītāju - Jāni Karpoviču.

Savukārt Karpovičs ir citās domās. Sarunā ar BNS viņš apgalvoja, ka viņa ievēlēšana komitejas vadībā esot notikusi ar frakcijas atbalstu un nekad neesot bijis pieņemts lēmums nesadarboties ar sociāldemokrātiem un atteikties no komiteju vadības. Kad BNS norādīja, ka tieši tāds bija frakcijas vadītāja Jāņa Birka paziņojums pirmdien, Karpovičs pavēstīja, ka "Birks ir jauns kadrs un, iespējams, kaut ko nebija sapratis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!