Foto: F64

Notikušo sprādzienu Zaventemas lidostā dēļ, lidsabiedrības "airBaltic" reiss no Rīgas uz Briseli ir novirzīts uz Ljēžas lidostu, portālam "Delfi" sacīja uzņēmuma korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

"Mūsu lidojums no Rīgas notika pēc saraksta, lidmašīna bija ceļā un tai vajadzēja nosēsties Zaventemas lidostā, bet tā nenosēdīsies, tāpēc tiek pārvirzīta uz Ljēžas alternatīvo lidlauku. Lidmašīnā ir 40 pasažieri un četri apkalpes locekļi," viņš turpināja.

Par gaidāmajām izmaiņām "airBaltic" aicina sekot līdzi lidsabiedrības mājas lapā.

Tikmēr, kā portālam "Delfi" stāsta Līga Bāriņa, pasažiere, kura atradusies "airBaltic" reisā uz Briseli, bet tagad nosēdusies Ljēžā, daži no pasažieriem no Ljēžas lidostas devušies ar autobusu Briseli, bet lielākā daļa nolēmusi doties atpakaļ uz Rīgu.

"Mums piedāvāja doties ar autobusu uz Briseli, vai arī gaidīt reisu atpakaļ uz Rīgu – tikai kādi seši cilvēki no 40 devās uz pilsētu, pārējie gaidām paziņojumu, kad varēsim atgriezties uz Latviju," sacīja Bāriņa.

Kopumā, kā atzīst Bāriņa, Ljēžas lidostā viss izskatās mierīgi, vairāk policistus kā ierasts nemanot. "Tik lielus cilvēku pūļus lidosta gan diez vai ir kādreiz piedzīvojusi," sacīja pasažiere.

Līga nolēmusi doties atpakaļ uz Rīgu. "Tāpat pilsētā būs klusums - visas konferences, pasākumus, tos, visdrīzāk, atcels, tāpēc arī lielākā daļa no reisa pasažieriem ieplānojusi atgriezties uz Rīgu," sacīja Bāriņa.

"Delfi" jau ziņoja, ka divi sprādzieni otrdien nogranduši Briseles Zaventemas lidostā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sociālajos tīklos publicētās bildēs redzams, kā no viena termināļa ēkas paceļas dūmi. Sprādziena iemesls pagaidām nav zināms. Sociālo tīklu fotogrāfijas liecina, ka ir arī ievainotie, taču oficiāla informācija vēl nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!