Foto: F64

Iepriekšējās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pēdējās darba dienās par padomes biroja vadītāju iecelts Andris Ķēniņš.

Kā sacīja Ķēniņš, līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins piedāvājumu izteicis šonedēļ un Ķēniņš to pieņēmis.

Trešdien, 1.februārī, bijusi NEPLP jaunā biroja vadītāja pirmā darba diena, savukārt šodien Saeima ievēlēja jaunu padomi.

Kā minēts Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, birojs nodrošina Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes darbību, taču par padomes darbību un uzdevumu izpildi atbildīgs tās priekšsēdētājs, kurš arī rīkojas ar padomes finanšu līdzekļiem un pieņem darbā un atbrīvo no darba sekretariāta darbiniekus.

Piektdien notiks jaunās NEPLP pirmā sēde, kurā plānots ievēlēt jaunu priekšsēdētāju.

Kā ziņots, jaunajā NEPLP darbojas filmu un raidījumu studijas "Mistrus Media" vadītājs Gints Grūbe, "Turības" Komunikācijas zinātņu katedras vadītājs Ainārs Dimants, "Latvijas Vēstneša" portāla nozares redaktore Aija Duļevska-Cālīte, SIA "Vesta LK" mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Dainis Mjartāns un Anša Epnera filmu studijas "AVE" producents, operators un režisors Ivars Zviedris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!