Šodien Rīgas domes Vides komiteja nolēma aizliegt sāls kaisīšanu uz ietvēm, kā arī meklēt risinājumus un atrast citus alternatīvus kaisīšanas materiālus.
Komiteja nolēma uzdot Rīgas sētniekiem darbu organizēt tā, lai sniegs netiktu piebradāts un laikus no ietvēm tiktu novākts. Savukārt pašvaldības uzņēmumam "Rīgas dārzi un parki" paredzēts uzdot pilsētas parkos nākamajā gadā celiņus kaisīt ar dolomīta šķembām.

Kā jau ziņots, Vides komiteja šodien skatīja dažādus priekšlikumus par citu materiālu izmantošanu ielu un ietvju kaisīšanai. Ņemot vērā Rēzeknes rajona Maltas pieredzi, tiek ieteikts ietves kaisīt ar dolomīta šķembām.

Savukārt SIA "Dangas" ielu kaisīšanā ieteica izmantot pasaules zinātnieku radītu speciālu pretapledošanas vielu, kas veidota uz kālija hlorīda bāzes un papildus satur nātrija, magnija, titāna un kalcija jonus. Šī viela saglabā sniega un ledus kausēšanas spēju pat līdz mīnus 25 grādu temperatūrā, savukārt sāls ietekme beidzas jau mīnus 7, mīnus 10 grādos.

Maltas ceļu speciālisti informējuši, ka dolomīta šķembas ir ļoti efektīvs ietvju kaisīšanas materiāls. Pavasarī šķembas savāc 60% apjomā un izmanto nākamajā gadā.

Jau ziņots, ka par sāls kaisīšanu šoziem Rīgā notika asas diskusijas. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija aicināja Rīgas domi samazināt sāls lietošanu Rīgas vēsturiskā centra ielu tīrīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!