Foto: Publicitātes foto
No 7. līdz 11. oktobrim Aizputē notiek dažādi pasākumi, kas veltīti Latvijas Tautas frontes (LTF) 25. gadadienai.

Realizējot Latvijas Kultūras ministrijas atbalstīto projektu, Aizputes novadpētniecības muzejs sadarbībā ar novada skolām, muzejiem, bibliotēkām un bijušajiem LTF Aizputes nodaļas un pagastu atbalsta grupu aktīvistiem organizē dažādus LTF 25 gadu atcerei veltītus pasākumus.

Apzinoties, ka jo īpaši svarīgi šo vēstures posmu izprast un iepazīt ir novada skolēniem, no 7. līdz 11. oktobrim Aizputes novada skolās risinās " Dziesmotās revolūcijas nedēļas" pasākumi, kuros skolēni aktīvi līdzdarbojas savas dzimtās vietas Atmodas laika notikumu izpētē: vēstures stundās izspēlē multimediju programmu "Latvijas Tautas fronte. Dzīvā vēsture", tiekas ar vēsturisko notikumu dalībniekiem un aculieciniekiem, iepazīst "Dziesmotās revolūcijas" laika dziesmu repertuāru mūzikas stundās un iegūto informāciju vizualizē savos zīmējumos vizuālās mākslas stundās.

"Dziesmotās revolūcijas nedēļas" noslēgumā skolās tiek iekārtotas LTF 25 gadu atcerei veltītas skolēnu zīmējumu izstādes, bet 11. oktobrī Aizputes vidusskolā novada 9.-12. klašu skolēni patriotiskās audzināšanas "Dzīvās vēstures" stundā tiekas un diskutē ar diviem aizputniekiem, kuri 1990. gadā balsoja par Latvijas neatkarību: Latvijas Republikas Augstākās Padomes (1990-1993) un Latvijas Republikas 5. Saeimas deputātu, LTF frakcijas priekšsēdētāja vietnieku, Rīgā mītošu aizputnieku Ivaru Silāru un Latvijas Republikas 5. Saeimas deputātu un Aizputes LTF nodaļas priekšsēdētāja vietnieku Valdi Biķi. Pēc šīs sarunas notiks novada skolu 9. klašu skolēnu erudīcijas konkurss par Atmodas laika notikumiem.

Sienas izskaņā pulksten 18 visi tiek aicināti uz pasākumu - atmiņu vakaru - Aizputes novadpētniecības muzeja izstāžu zālē, kur tiks atklāta LTF 25 gadu atcerei veltīta tematiska izstāde "Nāc tikties uz laipas starp pagātni un tagadni!". Izstādē būs apskatāmas ilggadējā laikraksta "Kurzemes Vārds" korespondenta P. Jaunzema fotogrāfijas no cikliem "Gaisma pret tumsu" un "Liesmojošais ceļš", kā arī Atmodas laika liecības no Aizputes novada bibliotēku, muzeju, skolu un privātpersonu arhīviem.

Muzeja aicinājumam atsaukušies arī tā laika notikumu videoierakstu īpašnieki A. Gutāns un L. Zariņš, tā kā būs arī "kustīgas un skanīgas" tā laika dokumentālās liecības, kurās kāds, iespējams, ieraudzīs un atpazīs arī sevi. Šis pasākums būs iespēja visiem kopīgi atcerēties Atmodas laika notikumus un aktivitātes Aizputē un tās apkārtnes pagastos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!