Foto: LETA

Ceturtdien aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube tiksies ar Ukrainas bruņoto spēku komandieri ģenerāli Viktoru Muženko, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Ģenerālleitnants Graube un ģenerālis Muženko noliks ziedus Rīgas Brāļu kapos, bet pēc svinīgās ziedu nolikšanas ceremonijas notiks divpusējās tikšanās.

Bergmanis ar Muženko pārrunās drošības situāciju Ukrainā, paužot stingru atbalstu Ukrainas teritoriālajai nedalāmībai, kā arī Minskas vienošanās īstenošanai. Tāpat tiks diskutēts par NATO Varšavas samita lēmumiem, tai skaitā par atbalsta programmas Ukrainai uzsākšanu.

Savukārt ģenerālleitnants Graube ar kolēģi pārrunās līdzšinējo un turpmāko divpusējo sadarbību, tai skaitā Ukrainas karavīru apmācību. Pievienojoties sabiedrotajiem no ASV, Lietuvas, Kanādas un Lielbritānijas, kuri darbojas Apvienotajā daudznacionālajā apmācību grupā "Ukraina", NBS karavīri šogad veikuši Ukrainas regulāro spēku karavīru apmācību, nodrošinot četrus divu nedēļu apmācību kursus Ukrainas regulāro spēku instruktoriem.

Ukrainas Bruņoto spēku komandieris uzturas darba vizītē Latvijā trešdien un ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!