Bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja, patlaban domniece Inese Aizstrauta iestājusies Latvijas Zaļajā partijā (LZP), apstiprināja Aizstrauta.

Kā pastāstīja Aizstrauta, Jūrmala ir tradicionāla ar to, ka tajā ir visvairāk pieteikto partiju sarakstu. „Lai nebūtu situācija, „kur divi latvieši, tur trīs partijas", izvēlējos kādu no esošajām tradicionālajām partijām, nevis jaunveidotajām, kuras tiek izveidotas vienām vēlēšanām."

LZP ir savas vēsturiskas saknes gan Latvijā, gan arī visā Eiropā, un „zaļajiem" vienmēr ir bijuši skaidri definēti mērķi. „Tās vērtības, par kurām iestājas partija, ir tās, kuras būtu svarīgas Jūrmalai kā zaļākajai Latvijas pilsētai," uzskata Aizstrauta.

Pagaidām vēl neesot izlemts, vai Aizstrauta kandidēs ar pirmo numuru partijas sarakstā, lai pretendētu uz mēra amatu. „Tuvākajā laikā notiks nodaļas sapulce un saraksts tiks apstiprināts partijas valdē," stāstīja domniece.

Kā liecina, Aizstrauta ir dzimusi 1957.gadā. 1972.gadā beigusi Rīgas Celtniecības tehnikumu arhitektūras specialitātē, bet 1984.gadā beigusi Pelšes Rīgas politehnisko institūtu arhitektūras specialitātē.

Jūrmalas dome sākusi strādāt 1999.gadā par rajona arhitekti, 2001.gada martā Jūrmalas dome viņu apstiprinājusi pilsētas galvenās arhitektes amatā, 2005.gada martā ievēlēta par Jūrmalas domes deputāti un par Jūrmalas domes priekšsēdētāju no partijas „Jaunais laiks" (JL) saraksta.

2006.gada septembrī Jūrmalas pilsētas domes deputāti nobalsoja par viņas atbrīvošanu no Jūrmalas domes priekšsēdētājas amata.

Aizstrauta 1985.gadā kļuvusi par Arhitektu savienības biedri, bijusi Latvijas Teritoriālās plānotāju asociācijas dibinātāja un 2004.gadā JL Jūrmalas nodaļas vadītāja, bet 2006.gada jūnijā JL valde izslēgusi no partijas rindām saistībā ar balsošanu par pretrunīgi vērtētajiem Jūrmalas pilsētas attīstības plāna grozījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!