Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22. septembra pulksten 06:30 līdz 23. septembra pulksten 06:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 24 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Šajā laika periodā ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega piededzis ēdiens, elektriskā sildierīce, siena rullis, kombaina motors, traktora bremžu disks, saimniecības ēka un dzīvojamās mājas jumta kore, žogs un sausā zāle, zaru kaudze, sodrēji dūmvadā, atkritumi.

Glābjot nelaimē nonākušus cilvēkus, 22. septembrī Apē ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja noņemt gredzenu un uzpampušas rokas pirksta, bet Rēzeknes novadā atrada un nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportlīdzeklim purvā apmaldījušos cilvēku, kurš bija cietis.

VUGD iedzīvotājus aicina ievērot piesardzību dodoties uz mežu. Ja iespējams, neiet uz mežu vienatnē un, lai izvairītos no apmaldīšanās, censties iegaumēt vietu, kur ieiets mežā un kur staigāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!