Otrdien tiek uzsākta vērienīga labdarības akcija “Gaisma tavā sirdī”, kuras mērķis ir aicināt cilvēkus visā Latvijā apzināt un sūtīt aprakstus par vietējiem labdarības līderiem, kas palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.
Akciju rīko konsultāciju kompānija Novus Consulting Group (NCG) sadarbībā ar apmācību kompāniju “Nordic Training International”, izglītības centru “Proventus”, Labklājības ministriju un Sociālo pakalpojumu pārvaldi

Akcijā plānots apzināt vietējo nevalstisko labdarības organizāciju un dažādu sociālo iestāžu vadītājus un atbalstītājus, kuru misija ir kalpot un palīdzēt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, lai dotu viņiem iespēju piedalīties sešu mēnešu bezmaksas apmācību programmā un praktiski palīdzētu īstenot konkrētus projektus, kurus viņi uzsāks paralēli apmācībām.

“Ar šo akciju vēlamies arī uzrunāt uzņēmējus un aicināt viņus atbalstīt akcijas dalībnieku projektus,” stāsta NCG direktors Guntars Krīgers. Akcijas noslēgumā šī gada rudenī tiks prezentēti desmit veiksmīgākie projekti. Krīgers ir pārliecināts, ka ieguldījums ar efektīvām zināšanām dos šiem cilvēkiem nākotnē daudz lielāku atdevi nekā, piemēram, palīdzība ar naudu.

Apmācību programma ir izveidota un tiks īstenota sadarbībā ar apmācību kompāniju “Nordic Training International” (NTI) un izglītības centru “Proventus”. “Es zinu, ka Latvijā ir daudz enerģisku un pašaizliedzīgu cilvēku, kuru sirdīs “mājo gaisma”, kas ir daudz darījuši sava novada un visas Latvijas sabiedrības labā, un kuru lielākā vēlme ir paveikt vēl vairāk,” tā NTI direktors Uģis Strauss, “Mēs dosim viņiem praktiskas zināšanas un spēcīgu atspēriena punktu viņu turpmākajām iecerēm un projektiem.”

Pirmie akcijas atbalstītāji ir “Latvijas Radio”, portāls “Delfi” un radio “Naba”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!