Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai palīdzētu iedzīvotājiem izprast, kā rīkoties ar noziegumu saistītās situācijās, un sniegtu juridisku atbalstu, ceturtdien, 21. februārī, no plkst. 9 līdz 18 notiks akcija "Pajautā speciālistam!", informēja biedrībā "Skalbes".

22. februārī Eiropas Savienības dalībvalstis atzīmē Eiropas dienu noziegumos cietušajiem, tāpēc arī biedrība "Skalbes" sadarbībā ar Juridiskās palīdzības administrāciju 21. un 22. februārī rīko pasākumus, kas vērsti uz cietušo tiesību aizsardzību.

Ceturtdien, zvanot uz atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem 116 006, būs iespēja saņemt bezmaksas konsultācijas, kuras sniegs juristi un Valsts probācijas dienesta speciālisti. Konsultēties varēs par tādām tēmām kā izlīguma iespējas kriminālprocesā, darbs ar probācijas klienta domāšanas un uzvedības maiņu attiecībā uz cietušo, noziegumā iesaistītā tiesības un pienākumi, noziegumā iesaistītā aizsardzība, kaitējuma atlīdzības iespējas un kārtība, kā arī citi juridiska rakstura jautājumi.

Akcijā no plkst. 9 līdz 12 konsultēs Valsts probācijas dienesta speciālisti, bet no plkst. 12 līdz 18 - advokāti.

Savukārt, lai veicinātu informācijas pieejamību par esošajiem pakalpojumiem un atbalsta iespējām noziedzīgos nodarījumos cietušajiem, atskatītos uz paveikto cietušo tiesību aizsardzības stiprināšanā, vairotu cietušo personu uzticību izveidotajiem sistēmas elementiem un iedrošinātu tos izmantot, 22. februārī no plkst. 9.30 līdz 13.30 tiek rīkots informatīvs seminārs ar speciālistu piedalīšanos, kuri ikdienā īsteno noziedzīgos nodarījumos cietušo personu tiesību aizsardzību.

Seminārā tiks apskatītas tādas tēmas kā nepilngadīgā cietušā tiesības kriminālprocesā, cietušā loma izlīguma procesā, cietušā aspekts darbā ar probācijas klientu, par mediāciju kā alternatīvu strīdu risināšanas veidu no cietušo perspektīvas, kā arī par atbalsta personas pakalpojumu cietušajam ar garīga rakstura traucējumiem. Bezmaksas informatīvais seminārs notiks Rīgā, Tērbatas ielā 69.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!